Hun understreker i episoden at Storebrands engasjement slett ikke starter med en kampanje. Storebrand har jobbet systematisk med bærekraft i over 25 år. Og er rangert som et av verdens mest bærekraftige selskaper.

I episoden diskuterer Camilla med vår strategiske rådgiver Espen Grimmert hvor avgjørende det er at bærekraft starter med reelle tiltak, at man bør motivere hele organisasjonen til å fortelle de gode historiene om bærekraft og at man kan stå støtt i stormen selv om et lite mindretall er svært kritiske til at selskapet er aktivt involvert i bærekraft.

Intern kompetanse og engasjement avgjørende
- Bærekraft er en del av Storebrands DNA, og derfor en helt sentral del av opplæringsløpet for alle som jobber i Storebrand. Vi har et eget digitalt Campus hvor vi har systematisert internopplæring om blant annet vårt arbeid med bærekraft, forteller Camilla.

Hun sier at mange søker seg til Storebrand nettopp fordi selskapet jobber så systematisk med bærekraft. – I Storebrand er vi svært opptatt av at alle medarbeidere må kunne fortelle det riktige budskapet i dialog med kundene. Vi søker aktivt å ha medarbeidere og spesielt ledere som gode formidlere av samfunnsansvar, understreker hun.

Espen applauderer dette – Vi ser at det store flertallet av nordmenn ønsker at selskap skal være aktivt involvert i bærekraft. Men når vi spør om hva de synes om at merkevarer og annonsører snakker om bærekraft kommer en langt større skepsis til syne. Mange uttrykker at de er redd for at det er salgstriks, grønnvasking, bløff og lureri.  Svaret på det er nok todelt: Selskapene må kommuniserer klart og troverdig hva de faktisk gjør, og for å bygge troverdigheten er det viktige med ledere som gode formidlere.

- Som mediebyrå plasserer vi med stødig hånd annonsene som forteller at Storebrand har barneforsikringen som er best i test, her er ikke ansattengasjementet så viktig. Men når Invester i fremtiden kampanjen skal ut, vet vi at den fungerer bedre jo flere bevis forbrukerne ser på at Storebrand tar samfunnsansvar. Derfor smiler jeg når jeg leser på E24 at Storebrand ekskluderer en spillkjempe for kjønnsdiskriminering eller jeg ser Storebrandsjef Odd Arild Grefstad skrive godt og konkret på LinkedIn om bærekraftstrendene han tror vi vil se fremover. Jo mer av dette, jo bedre vil den betalte kommunikasjonen fungere, sier Espen.


Signer og lær av Grønnvaskingsplakaten
Storebrand har signert Grønnvaskingsplakaten i likhet med flere av Carats kunder som Kiwi, Elkjøp og Mester Grønn. Den gir god veiledning til både små og store markedsførere. Carat har selv signert plakaten og oppfordrer alle til å følge rådene her. Kjernebudskapet i plakaten er at det viktigste er at vi alle må bidra til å nå bærekraftsmålene gjennom egen kjernedrift og verdikjede. Virksomheter som tar bærekraft på alvor jobber hardt med å redusere egne utslipp og avtrykk først.

Alle episodene av Marketingpodden finner du her og på alle de store podcast-plattformene.