Dette melder byrået i en pressemelding torsdag denne uken.  

- Det hele startet med at vi ble valgt som samarbeidspartner etter at NITO hadde gjennomført en grundig tilbudsforespørsel i markedet. 

I tillegg til systemvalg, så NITO også et behov for å reorganisere markeds- og medlemsressursene for å jobbe smidigere og mer datadrevet. Bas ble derfor også leid inn som strategisk rådgiver i denne prosessen og NITOs ledelse valgte å opprette en helt ny avdeling for markeds- og medlemskommunikasjon og ansatte ny leder for dette området, der nå 30 personer arbeider, sier daglig leder Arild Horsberg i Bas.  

- Nå er vi i full gang med å bistå de i implementeringen av en Customer Data Platform fra Tealium og Marketing Automation-verktøyet Agillic. Vi er overbeviste om at denne kombinasjonen vil gjøre det mye mer sømløst å rekruttere nye medlemmer, og kommunisere bedre til nye og eksisterende medlemmer.  

CRM-ansvarlig og CDP/CX-spesialist hos NITO, Gro Beate Bortne, ser frem til samarbeidet med Bas, og til å ta i bruk ny Marketing Automation-teknologi:  

- Som den største fagforeningen i Norge for ingeniører og teknologer har vi medlemmer med ulike behov. Vi ønsker å tilby de mest relevante tjenestene og fordelene for dem, og skape gode og personaliserte medlemsopplevelser. Vi ser frem til å jobbe med Bas for å oppnå dette, samt å få større fleksibilitet og mer effektive arbeidsprosesser.

På bildet øverst i saken f.v: Jørn-Erik Skogseth, IT-sjef i NITO, Gro Beate Bortne, CRM-ansvarlig og CDP/CX-spesialist i NITO, Håvard Kvinnesland, løsningsarkitekt i Bas og Hilde Haustreis, MA-spesialist i Bas. Arild Horsberg, CEO i Bas, er ikke på bildet men har arbeidet som strategisk rådgiver og sparringspartner i prosessen med å reorganisere markeds- og medlemsressursene