Generasjon Z er generasjonen som ble født mellom 1995 og 2009. Denne generasjonen har hatt tilgang til internett og sosiale medier hele sitt liv. Jeg spurte fem venner hvor ofte de sjekker sine sosiale medier-kontoer, og svaret var ca 100 ganger om dagen. Det er mye.

I år estimeres Generasjon Z å være verdens største forbrukergruppe. Derfor sier det seg selv at bedrifter som ikke går inn for å forstå denne generasjonen raskt mister markedsandeler.

Her er fire tips til plattformer der du treffer Generasjon Z, og hvordan du bør tilpasse markedsføringen din til disse plattformene:

 

1. TikTok

Mer enn 40 % av TikTok-brukerne er i alderen 16-24 år, og 90 % av disse besøker appen mer enn én gang daglig. Med dette kan vi trygt si at TikTok er en av de beste kanalene for å nå ut til Generasjon Z.

TikTok skiller seg fra Instagram, Facebook og Snapchat ved at brukerne ikke bare ser innhold fra sine egne følgere, men også fra hele verden. På den måten får alle en mulighet til å “bli oppdaget”.

Algoritmen favoriserer lokalt innhold, noe som betyr at influencer-kampanjer kan målrettes. Zalando er et godt eksempel på et merke som utnytter TikTok. De bruker influencere til å poste innlegg med klærne deres, og poster også innlegg på sin egen konto, og øker merkevarekjennskap på den måten.

Les resten av blogginnlegget her