TikTok har tatt unge med storm. 65 prosent av norske barn mellom 9 og 18 år bruker TikTok, og 48 prosent av dem publiserer egne videoer ukentlig eller oftere på plattformen. 

Appen TikTok er det nye stedet å være online for store deler av generasjon Z (barn og unge i alderen 10-25 år). Med en så stor brukergruppe begynner selskaper å vurdere om TikTok skal føye seg til rekken av sosiale medier vi markedsfører på. Den nye appen er en flott arena for kreative unge, men den er ikke helt problemfri.

I motsetning til YouTube kan man ikke tjene penger direkte på høye seertall på TikTok. For øyeblikket har appen ingen annonsefunksjoner. Bedrifter kan imidlertid benytte influencere til å reklamere for dem i videoene deres, og bedrifter kan også opprette egne TikTok-brukere. Med litt kreativitet kan innholdet som deles her gå viralt på plattformen. Her mener vi det ligger muligheter.

En mulighet for kreativ utfoldelse 

TikTok er en tiltrekkende app for unge som vil bruke sine kreative evner. De kan danse, spille roller, skrive sketsjer og lære om videoredigering. Man kan vise fram talentene sine og bli oppdaget av andre. Gode interaksjonsfunksjoner gjør at man kan diskutere og gi tilbakemeldinger på kreativt innhold. Det korte tidsformatet gjør at brukerne må utnytte tiden de får i rampelyset. Her er det kreativitet som gjelder.

Dette gjelder også for bedrifter. Om bedriften forstår TikToks særegne innhold godt nok, og er kreativ innenfor TikToks rammer, kan de bruke appen til å bygge merkevaren sin. Det er store muligheter for spredning i appen, og en sang som blir delt her kan bli spilt tusener av ganger på Spotify. Med så mange brukere er det naturlig at appen vekker interesse hos bedrifter og medie-/reklamebransjen. Vi må imidlertid vurdere kritikken appen har fått.

 

Les resten av artikkelen