“That led Adidas to over-invest in paid search, for example, an error it uncovered in its Latin America market when a breakdown at Google AdWords and therefore inability to invest in paid search didn’t lead to a dip in traffic or revenue coming from SEO.”

 

La oss først se nærmere på hva Adidas sin lekse er, og hvordan den kan påvirke oss.

I korte trekk har Adidas sett at de fleste kjøp har kommet direkte via søk i Google. De har derfor puttet store markedsmidler i denne kanalen, med bakgrunn i god rådgivning fra Google sine algoritmer samt en felles enighet fra markedet om at søkeordskampanjer er en smart strategi.

Men høsten 2019 fikk de vite at de har tatt helt feil. Det viste seg at i Sør-Amerika var det et problem med Google Ads som gjorde at det ikke ble vist noen annonser til forbrukerne. Ut ifra strategien til Adidas skulle dette bety at antall salg i nettbutikken ville synke drastisk. Tross alt var hele markedsstrategien deres bygget rundt søkemotorannonsering som hovedkanal.

Det som skjedde var at salget var likt som tidligere. Likt som samme periode året før, og likt som de hadde estimert seg frem til i strategien. For Adidas betydde dette at «siste-klikk-tankegangen» deres var feil, og at alle andre markedstiltak de gjorde hadde en like stor funksjon i kjøpsreisen. Med andre ord kastet de bort store summer på noe som ikke viste seg å ha effekt. 

 

 Les resten av artikkelen her