Animasjon forenkler komplekse ideer til noe morsommere og mer lettfattelig

La oss si du jobber med lansering av et nytt produkt eller en tjeneste, og har opplevd vanskeligheter med å forklare fordelene og hvordan denne tjenesten fungerer. I slike tilfeller er animasjon som regel et godt verktøy som bidrar til å forenkle ideer som er vanskelige å forklare med ord, og som fanger oppmerksomheten ved første øyekast.

Kanskje prøver du å overbevise beslutningstakere til å benytte et produkt som vil ta selskapet til nye høyder, men trenger en film for å vippe disse beslutningstakerne over til å være fullt overbevist om at dette er den beste løsningen. Animasjon er perfekt til å forenkle data, abstrakte idéer og forklare ikke-fysiske produkter.

 – ­ “Vi opplever at mange bedrifter finner det krevende å kommunisere sine kvaliteter og produkter/ tjenester på en kort og lettfattelig måte. Som et resultat av dette har vi den siste tiden fått et økt antall henvendelser på animasjonsfilm,” sier Lasse. Lasse Leonhardsen jobber som Motion Designer i AVIA.

Flerbruk - enkelt å lage animasjonen i flere formater og publiseringskanaler

Med animasjonsfilm har man i større grad muligheten til å jobbe med de grafiske elementene, som senere kan bli brukt igjen andre steder. Elementer kan hentes ut til enklere Instagram-innlegg, tilpasses reklameannonser og plakater. Du kan gjøre illustrasjonene om til kampanjer, dra det inn som en del av blogginnlegg, på bedriften nettside, eller i teorien hvilken som helst annen flate. På den måten kan man raskt få veldig mye ut av investeringen i en enkelt animasjonsfilm.

Oppmerksomhetsspennet på de ulike plattformene varierer (Microsoft Canada Attention Survey). Derfor er det en fordel å ikke bare ta i bruk en enkel animasjon, men tilpasse den til de ulike stedene den skal brukes. Mens det med vanlig film ofte må gjøres flere opptak fra ulike vinkler for til å tilpasse den til formatene, kan man med animasjon gjøre små grep for å optimalisere videoen.

– “Det jeg liker med animasjon er at vi kan eksperimentere med gode ideer - helt uten begrensninger.”
Lasse Leonhardsen

Her kan du se et kort showreel som viser ulike animasjonsfilmer vi har laget.

Fang oppmerksomheten til kundene, og formidle ditt budskap klart og tydelig med animasjon! Har du spørsmål? Våre to Motion Graphics designere har mye kunnskap om temaet, og svarer deg gjerne på det du måtte lure på. Send en mail til post@aviaprod.no