I Amidays forstår vi at usikkerhet skaper behov for å snu på krona, og prioritere det som er mest forretningskritisk. Det er imidlertid ingen tvil om at merkevarer som har en høyere Share of Voice enn Share of Market har best forutsetninger for å vokse over tid. Med lavere synlighet (lavere SOV) taper man i stedet svært ofte markedsandeler, og lar konkurrentene - som ikke har skrudd av - vinne “din” synlighet og posisjon. Dette er vel dokumentert i ulike målinger gjennomført etter de siste krisene vi har hatt i nyere tid.

IAB Europe publiserte nylig en undersøkelse som viser at bruken av programmatiske annonsekjøp øker betraktelig i nedgangstider. Annonsører flytter store budsjetter fra kostbare direktekjøp til mer kostnadseffektive programmatiske kampanjer. Det skjedde sist da pandemien kom i 2020. Dette har gitt oss viktig læring, og utfordret alle som tilbyr og kjøper annonser programmatisk til å utvikle enda bedre, enda tryggere, mer kreative og mer kostnadseffektive løsninger.

I Europa sier 74% av annonsører at de regner med å flytte budsjetter fra tradisjonelle annonsekjøp til programmatisk de neste 12 månedene. Dette stemmer godt overens med det vi ser hos våre kunder og samarbeidspartnere også.

4 grunner til at programmatisk annonsering er smart å ty til i tøffe tider

  • Kontroll - Du har full kontroll på hvor du kjøper annonser, budsjettene dine og resultater.

  • Fleksibilitet - Du kjøper annonsevisninger på tvers av mange ulike nettsteder samtidig, ut i fra hvor og når det er mest attraktivt for merkevaren din å synes. Du slipper å booke eller “binde deg” til spesifikt antall visninger på utvalgte nettsteder i forkant. I tillegg kan du alltid pause, stoppe eller nedjustere annonseringen ved behov.

  • Kostnadseffektivitet - Du betaler for de annonsevisningene som har mest verdi for deg og din merkevare. 

  • Kreativitet - Det finnes et stort antall ulike annonseformater innenfor programmatiske kjøp hvor det alltid er stort rom for å utfordre det kreative: For eksempel kan du benytte display, native ads, video, eller annonsering på digitale skjermer, i podcast eller digital radio.

Har du spørsmål om Programmatisk annonsering, og hvordan vi kan hjelpe deg med å få mer ut av ditt markedsbudsjett? Ta kontakt med oss i Amidays så kan vi hjelpe deg.