Kundeopplevelsen påvirkes av den digitale utviklingen, som skjer så raskt at det kan være vanskelig å henge med.

Her er tre trender som vil bli fremtredende i årene som kommer:

1. All informasjon kobles
Ved å koble data fra for eksempel Apple-klokker, FitBits eller TV-skjermer sammen med tradisjonelle data, vil man få innsikt om den enkelte bruker som gjør det mulig å forbedre kundeopplevelsen. SAS Institute har allerede begynt med dette. Vi kombinerer streaming-analyser av alle tilgjengelige teknologiske plattformer med tradisjonelle data som demografiske data og transaksjonsdata. Analysen hjelper merkevarer å spisse markedsføringen og møte kunden på han eller hennes premisser.

SAS Institue - Disse tre trendene vil vi se mer av i 2017

2. Forretningsmodellen vil endre seg
Det dukker stadig opp nye tjenester som gjør handelen mer praktisk for kunden. Mest kjent er kanskje Amazon, hvor du får kjøpt alt fra TV-skjermer til tannkrem. Forbrukeren kan handle alt på ett sted, og det er tjenesten som avgjør hvor synlig den enkelte merkevare får være. Men hvordan skal man bli prioritert i denne jungelen av produkter? Dette byr på utfordringer som vil endre forretningsmodellene hos mange bedrifter. SAS samarbeider med en rekke av disse for å forstå hvordan og hvem man skal markedsføre seg mot i fremtiden, for å bryte gjennom støyen.

3. Avanserte programvarer
Det stadig endrede markedsføringslandskapet krever mye av en markedsfører. Det vil ikke bli noe mindre krevende å treffe kunden med riktig budskap i fremtiden. Det kommer til å bli avgjørende å ha en god programvare som er rask og intuitiv og svarer på markedsførerens behov. Tenk deg en programvare som forteller deg hvilket tidsrom som er best for din kampanje, hvilket innhold som bør brukes og når det bør sendes ut. Og som gjør at du raskt kan utføre oppgaven, og bruke mer tid på ting som krever menneskelig handling.

SAS Institute jobber med å lage denne type programvare, som innlemmer kognitive og analytiske aferdsteknikker i markedsføringsteknologien. Slik at du som markedsfører i fremtiden vil få mer tid til å fokusere på strategiske oppgaver. 

Last ned gratis e-bok med konkrete ekspemler på bruk av marketing analytics