Sophie Elise startet med sin egen blogg da hun var 16. Nå er hun 24, og har skrevet to bøker, har en populær podkast, egen TV-serie og har vært med i en rekke TV-programmer. Hun holder også holder foredrag om ulike temaer gjennom Talerlisten.no.

Sophie Elise har rundt 600 000 følgere, og publiserer flere ganger daglig i flere kanaler. 7. mai står hun på scenen på Kampanje sitt seminar Influencer Marketing sammen for å dele sine erfaringer med å bygge et publikum i digitale medier.

Vi stilte henne noen spørsmål om hvordan hun tenker og jobber.

Hvorfor har DU lykkes med å skaffe deg mange hundre tusen følgere?

– Svaret er enkelt: Jeg har aldri prøvd å være en kopi av noen. Jeg forsto kjapt at jeg ikke kan bli bedre enn Camilla Phil eller Caroline Berg Eriksen ved å være dem, men jeg kan vokse og bli bedre om jeg fokuserer på å være meg selv 100%. Siden jeg viser alt det vil si å være meg, når jeg ut til et bredt publikum. Det er et tillitsforhold som har bygd seg opp over tid.

Hva har vært de viktigste suksesskriteriene?

– Suksess kan alle få. Det ser du jo hele tiden etter de som blir kjent gjennom Paradise Hotel, Ex on the beach og Idol. Noen klarer å ha suksess i et par år. Men å ha levd som influencer i åtte år slik som jeg har, uten å ha mistet følgere, men bare økt hele veien, det krever kun én ting, og det er jævlig hardt arbeid. Og så må du ikke være redd for å fornye deg. Du må tørre å endre på et vinnende konsept.

– Så den viktigste faktoren til min suksess er nok at jeg alltid har utviklet meg. Jeg har ikke sittet stille og ventet på den neste trenden, for å så følge den. Jeg har vært ærlig mot følgerne mine men ikke minst mot meg selv, og virkelig distansert meg fra hva alle andre gjør. Jeg er nok det mange vil kalle en "løs kanon" og det synes folk er spennende.

Hvordan tenker du når du skal skrive for eksempel enn bloggpost?

– Jeg skriver alltid for å skape en følelse. Jeg er aldri ute etter å kun inspirere, jeg er også ute etter å vekke følelser som tristhet, glede, sorg, medfølelse, sinne og slike følelser.

Bedrifter bruker ofte «personas» når de lager innhold. Har du en typisk Sophie Elise-følger i hodet?

– Jeg har en typisk følger i hodet, men den stemmer ikke helt overens med analysene som har blitt gjort. I følge undersøkelser er min følger en business-orientert kvinne i 20-årene som er opptatt av karriere, utdanning og penger. Personlig ser jeg vel heller for meg en person som føler seg litt utenfor, litt lost. Litt ensom i sitt eget hode. Og det gjør jo vi alle - og det er derfor jeg treffer en nerve hos folk. Så klart kan du både være opptatt av karriere og føle deg annerledes, men jeg tror ikke akkurat det aspektet kommer frem i sånne undersøkelser.

– Jeg ser ikke for meg et utseende eller en alder, men en følelse. Jeg har møtt enormt mange av følgerne mine og ved første øyekast er mange veldig ulik meg. Likevel deler vi en oppfattelse av verden og oss selv.

Hva er det vanskeligste med å lage godt innhold?

– Ingenting. Jeg synes ikke det er vanskelig.

Har du noen favoritter blant norske eller utenlandske bedrifter eller merkevarer, når det gjelder å skape godt innhold?

– Glossier er veldig flinke, skapt av en influencer. De har fantastiske pop-up stores og klarer å fornye seg selv gang på gang. Jeg synes også Klarna har klart å gjøre et fint skifte, fra å være en vanlig bank til å nå være en betalingstjeneste med en total image-makeover. Det er få som klarer akkurat det.

– Og så klart, Apple. Kanskje den eneste bedriften i verden som har klart å skifte publikum tre ganger. Fra å være spesialisert for dem som jobbet innen design og media, til å bli allemannseie, for å nå gå en mer eksklusiv retning. Det samme kan man vel si om Sophie Elise også. Alltid nå et nytt publikum, og så har man plutselig alle. Ha ha!

Hva kjennetegner merkevaren Sophie Elise?

– Merkevaren Sophie Elise er tøff, banebrytende og et - tross alt - godt forbilde.

Hør mer fra Sophie Elise på Influencer Marketing Dagen 7. mai.

 

Program og påmelding her