25. februar arrangerte vi masterclass med temaet "hvordan bruke bærekraft aktivt i kommunikasjon, markedsføring og merkevarebygging (uten å grønnvaske)?". Arrangementet ble utsolgt og kursholder Petter Gulli fikk en gjennomsnittsscore på hele 5,7 av 6 fra deltakerne med kommentarer som "en lærerik dag som var verdt å sette alle andre arbeidsoppgaver til side for" og "dette var helt fantastisk! Jeg ble inspirert, engasjert og lærte masse!".

Nå har du sjansen til å sikre deg en billett når vi gjentar suksessen på Grand Hotel til nok en eksklusiv masterclass med kun 50 plasser tirsdag 27. oktober. 

Vi tok en prat med kreativ leder i DNB, Pia Svärd, som deltok på masterclassen i februar og varmt kunne anbefale det.

- Det var herlig å ikke bare høre dommedagsprofetier, men også få innsikt i de fine tiltakene som faktisk er i gang. Inspirerende med mange fakta på tvers av landegrenser, og hvordan vi i Norge som har Europas nest høyeste forbruk per innbygger (28 prosent over snittet i EU) faktisk kan og bør gjøre en forskjell, sier Svärd.

- Som markedsførere må vi gi folk tro på at det er mulig å fikse problemet. Eller vil de ikke høre på det du har å si. Start med noe som kan gi folk mestring! Der er Petters "pannekaketeori" fin å ha som bakteppe. Delen om purpose likte jeg spesielt godt, den ga meg masse å tenke på, fortsetter Pia Svärd.

Advarer mot greenfogging

Ett av Petter Gullis favorittutsagn er at "det finnes ikke noe farligere for merkevaren og verden enn en markedssjef med dårlig samvittighet og et behov for å være trendy."

- De 17 bærekraftsmålene er ikke en buffet man kan plukke det som passer fra, sier Gulli.

Dessverre ser vi at noen merkevarer forsøker seg på det han kaller "greenfogging". Det betyr at man velger seg et bærekraftmål man kan levere på, men som ikke nødvendigvis representerer de områdene selskapet har mest negativ impact på planeten og mennesker, og lager kampanjer rundt dette.

- Dette er ikke like lett å få øye på som grønnvasking, der et selskap åpenbart lyver. Men egentlig er det like ille, fordi man forleder folk til å tro at man er et selskap med sterk «purpose» uten å være det. Flere store merkevarer har blitt avkledd som «greenfoggers» det siste året, sier Gulli.

Vil du lære mer om dette hyperrelevante temaet, så bli med på masterclass med Petter Gulli på Grand Hotel 27. oktober der du blant annet lærer:

  • Hvordan kan merkevarer og bedrifter være en del av løsningen og ikke bare problemet?
  • Hvorfor må bærekraft være en del av merkevaren og ikke bare kommunikasjonen?
  • Hva er det egentlig forbrukerne vil ha, og er de villige til å betale?
  • Hvilke budskap passer best til hvilke målgrupper?
  • Hvorfor trenger vi relevansanalyser i tillegg til vesentlighetsanalyser?
  • Hvordan snakker vi om bærekraft uten å bli tatt for grønnvasking?
  • Hvorfor er bærekraft det siste ordet du bør bruke når du snakker om bærekraft?
  • Hva kan vi lære av de nye og de beste på området?


Les mer om masterclassen og meld deg på her!