Byråleder Magne Uppman har varslet om han ønsker å slutte i digitalbyrået Iprospect. Det bekrefter Uppman overfor Kampanje.

- Jeg har ikke sagt opp, men vi er i gang med å finne ny byråleder. Jeg har bestemt meg for å slutte i iProspect mot inngangen til 2016, men det er ingen dramatikk i dette, og jeg fortsetter i byrået i god tid fremover. Vi kjører en god prosess for å finne min arvtaker og kommer til å få en lang og fin overlapping før jeg slutter. Jeg vil sitte i styret videre også, sier Uppman til Kampanje.

- Hvorfor vil du slutte?

- Årsaken er todelt, jeg ønsker på den ene siden å starte noe nytt. Jeg har noen planer, men det er for tidlig å si noe om det nå. Det eneste jeg kan si, er at det ikke er et nytt byrå. Den andre årsaken er at jeg ønsker en ny leder for å ta byrået inn i neste fase. Jeg har bygget det opp fra start til dagens 45 medarbeidere, og jeg tror det nå er veldig bra for byrået å få inn en ny leder som kan levere på våre store ambisjoner fremover, sier han.

Skal fortsatt eie
Magne Uppman sluttet i Schibsted for å starte opp selskapet Qualité Search Marketing i 2009. I 2011 kjøpte Aegis Media Norge 80 prosent Qualitè Search Marketing og slo selskapet sammen med sitt eget selskap Iprospect. Magne Uppman ble byråleder og ble også sittende på 20 prosent av aksjene i Iprospect.

Les også: Slutter i Schibsted - satser på søk

Les også: Onsum inn i milliardmarked

Selv om Uppman takker for seg neste år, akter han å bli værende på eiersiden.

- Jeg eier fortsatt 20 prosent, og det er ingen avtale eller planer om å selge disse, sier han.

- Er en gründertype
Administrerende direktør i Dentsu Aegis, Paal Fure, sier han er lei seg for at Uppman har annonsert sin avgang.

- Det er trist, men vi har hatt en veldig god dialog rundt å finne hans etterfølger. Han bidrar ekstremt aktivt til byråets videre suksess, men Magne er en gründertype og han skal etter hvert starte noe helt annet, sier Fure til Kampanje.