Aegis Media Norge kjøper Qualitè Search Marketing og slår selskapet sammen med sitt eget selskap iProspect.

- Søk har blitt en stadig viktigere del av marketing- og kommunikasjonsmiksen til våre kunder, og bare denne delen av markedet vil trolig øke med 35 prosent i år, sier administrerende direktør i Aegis Media Norge, Helge Onsum.

Dermed fortsetter Onsum å kjøpe opp selskaper. Bare på de siste årene har Aegis, som er har sin største inntekter fra mediebyråvirksomheten samlet i Carat og Vizeum, vokst inn i en rekke relaterte markeder som pr, sosiale medier, sponsing, event og digital reklame og forretningsutvikling.

- Vi kjøper selvfølgelig ikke bare for å kjøpe. Vi kjøper det vi mener er strategisk viktig for kundene og for oss, sier Onsum til Kampanje.

To selskaper som Onsum har vært med å kjøpe er Creo og det digitale kommunikasjonsbyrået Suddenly som nå inngår i det nyopprettede byrået Isobar. I Isobar er også det digitale kommunikasjonsbyrået Sermo Consulting sluset inn. Aegis Media Norge består i tillegg til mediebyråene Carat og Vizeum av byråene iProspect, Dist, Creo og Isobar. Byråer som Suddenly, Marvellous og Sermo Consulting er også selskaper som er sluset inn i Aegis-familien de siste årene.

- Suddenly og Creo er to byråer vi har kjøpt. Og nå kjøper vi Qualité. Både Isobar og et selskap som Dist er selskaper vi har startet opp fra grunnen, sier Onsum.

- Kommer Aegis til å fortsette å vurdere oppkjøpskandidater fremover?

- Ja, vi er på utkikk, men vi har ingen konkrete forhandlinger, sier Ageis-sjefen.

- Hvor mye penger har du investert i oppkjøp av selskaper de siste årene?

- Jeg ønsker ikke å være konkret, men alle byråene er kjøpt opp på en «earn-out»-modell basert på hva de presterer fremover.

Styrker seg på søk
Nå styrker altså Onsum og Aegis seg på søk og Onsum kaster seg inn et marked i sterk vekst. Søkeordannonsering vokser som markedsføringskanal og det norske markedet for søkeordannonsering antas å være på over én milliard kroner. Av mediekanalene er det Google som er markedsleder med 90 prosent av markedet, men også Kvasir og MSN opererer i dette markedet.

- Vi er veldig opptatt av å integrere søk i alle aktiviteter for våre kunder der hvor det er mulig. Markedet blir stadig mer sofistikert og kunder som ikke bruker søk offensivt mister mye salg, sier Onsum.

- Kan du si noe prisen du betaler for Qualité?

- Nei, men etter samme prinsippet som over, sier Onsum.

Vokst fra to til ti
Det grunnlegger i Qualité, Magne Uppman, som blir ny daglig leder i Onsums nye søkeselskap som vil fortsette under navnet iProspect. Qualitè flytter i disse dager inn hos Aegis Media Norge og tar med seg kunder og ti ansatte.

- Magne Uppman og Qualitè kan vise til en imponerende kunde- og merittliste til tross for at selskapet bare har vært etablert i underkant av to år. Uppman har samlet noen av bransjens beste hoder og vi gleder oss til å jobbe sammen, sier Onsum.

Uppman startet opp Qualié sammen med Ricky Sookermany i 2009 der planen var å hjelpe annonsører med søkemotorannonsering, organisk optimalisering og webanalyse. Uppman mener sammenslåingen med iProspect er en riktig strategi.

- Vi blir med sammenslåingen av iProspect og Qualitè det største og ledende selskapet innen søk og effektbasert markedsføring på nett allerede fra dag èn. Med Norges største kommunikasjonshus i ryggen er jeg overbevist om at vi legger til rette for videre vekst, og ikke minst enda bedre leveranser til våre kunder, sier Uppman.

Aegis Media Norge er et av Norges største kommunikasjonskonsern og omsatte i 2010 for rundt to milliarder kroner. Overskuddet før skatt, men etter konsernbidrag til det børsnoterte morselskapet i London Aegis, endte på over 43 millioner kroner. Et utvalg av de største kundene i Aegis Media Norge er; DnB, Gjensidige, NetCom, Gresvig, NSB, Norwegian, Eniro, Johnson & Johnson, Clas Ohlson, Hafslund og Expert.