PR- og kommunikasj0nsselskapet Geelmuyden.Kiese legger i dag frem sine tall for regnskapsåret 2013 og de viser at selskapet øker inntektene med 13,5 prosent til 95,2 millioner kroner. I 2012 var tilsvarende omsetning på 83,9 millioner kroner.
- Vi har vokst med rundt 15 prosent i snitt årlig de siste fire årene på topplinjen og har en ambisjon om å gjøre det også i år. Ved halvgått løp i 2014 så ligger vi på «target». Men det er ikke først og fremst på grunn av kjøttvekta at vi vokser, men fordi vi utvikler flere spennende forretningsområder og tjenester. Vi er ambisiøse, sier daglig leder i Geelmuyden.Kiese, Andreas Wabø, til Kampanje.
Dobler resultatet
På resultatsiden var veksten enda sterkere og Geelmuyden.Kiese nesten doblet resultatet fra fem til 9,7 millioner kroner i fjor.
- Det er resultatet av de investeringer vi gjorde i 2012 og begynnelsen av 2013. Vi har blant annet satset sterkt på kreativitet og ansatte kreatører som Eva Sannum og Vidar Singh, men når du ansetter folk så tar det tid før de kommer ordentlig i gang og du får resultateffekten først neste halvår. Det er litt det vi ser nå. Men det viktigste er nok at vi har blitt valgt til leadbyrå av mange nye kunder i 2013, sier Wabø.
- Nå som åpenhet er så populært hvilke kunder er det?
- Det la vi ut på nettsiden. Mange av våre nye kunder står på den kundelisten som ligger ute på nettet, sier han.
- Dere har hatt en høy medieprofil den siste tiden. Hvordan har det slått ut på kundesiden?
- Det har for så vidt slått positivt ut. Det blir tydeligere hvor vi står og hva vi står for i det som er en viktig sak. I GK har vi mange år hatt en visjon om et åpent samfunn og åpenhet er en viktgi verdi for oss, sier Wabø.
Forrige fredag klaget GK konkurrenten First House inn for bransjeforeningen Komm etter påståtte brudd på Komms etiske regelverk.
Nærmer seg Gambit
PR-byrået GK har aldri hatt en større omsetning i Norge og mye kan tyde på at Geelmuyden.Kiese nå kan bli største PR-byrå i Norge igjen dersom veksten fortsetter i 2014. Så langt er det Gambit som har hatt den posisjonen de siste årene med sin 2012-omsenting på 133 millioner kroner, men med en vekst på rundt 15 prosent vil Geelmuyden.Kiese nærme seg 115 millioner kroner for inneværende år
- Tror du GK kommer til å bli å større enn Gambit?
- Det er vanskelig å mene noe for jeg vet ikke hvor stor Gambit er. Men vi har ikke noe mål om å være størst. Vi skal være best, sier Wabø.
Krevende i Gambit
Tallene til Gambit er så langt ikke offentlige, men Lars Erik Grønntun, som har gått inn som en midlertidig leder i Norge, har uttalt at den økonomiske utvikling i Gambit har vært svak og at avslutningen på fjoråret var «krevende».
Tidligere i vår ble det også kjent at administrerende direktør i Gambit, Ole Tom Nomeland, forlot Gambit som en følge av de svake resultatene.
Les også: - Krevende avslutning
Les også: Nomeland går fra Gambit
- Målet er å være best
Heller ikke seniorrådgiver, partner og største eier i Geelmuyden.Kiese, Hans Geelmuyden, sier selskapet hans ikke har noe mål om å bli størst
- Målet vårt er ikke å være størst, men best. Vi opplever god vekst i alle tre markeder både kvalitativt og kvantitativ. I fjor hadde vi en byråinntekt på i GK-gruppen på 120 millioner. I 2014 budsjetterer vi med 140 millioner netto. Etter første halvår ligger vi foran budsjett, sier Hans Geelmuyden til Kampanje.
Selskapet teller i dag 135 ansatte i Norge, Sverige og Danmark og Geelmuyden understreker at denne veksten viser at «Geelmuyden.Kiese Gruppen ikke lenger er noe PR-byrå, men et kommunikasjonsbyrå.»
Kjøper seg opp
Nå kjøper Hans Geelmuyden seg opp i eget byrå og bruker ifølge Dagens Næringsliv 3,3 millioner kroner på å øke eierandelen fra 48,5 prosent til 70 prosent.
- Vi har hatt mange henvendelser fra internasjonale nettverk som har ønsket å kjøpe GK gjennom årene. Når man får slike henvendelser må man spørre seg selv; Finnes det bedre eiere for selskapet enn dagens? Vi har svart nei. Dagens GK eiere har masse ideer, og store ambisjoner. Dessuten er selskapet så heldig å ha en langsiktig, filantropisk innstilt majoritetseier, sier Hans Geelmuyden.
Prisen 3,3 millioner kroner gir ikke en større prising av byrået enn rundt 15 millioner kroner, men Geelmuyden selv sier prisen reflekterer avtalen partnerne i mellom og ikke markedet.
Slik Kampanje kjenner kommunikasjonsmarkedet og prisingen av kommunikasjonsbyråer, vil nok en pris på rundt 100-150 millioner kroner være mer i tråd med verdsettelsen av denne typen selskaper i dagens marked basert på de resultatene Geelmuyden.Kiese nå legger frem.
Kommentér