Konsernsjef Åge Korsvold og storeier og styreleder Stein Erik Hagen, slo på stortromma da Orkla mandag ville markere at selskapet det siste året har gått i retning av å bli et rendyrket merkevareselskap.

Foran gjester som næringsminister Trond Giske, stortingspresident Dag Terje Andersen og LO-sjef Gerd Kristiansen, ble Orklas nye logo og visuelle profil presentert under et større arrangement på Astrup Fearnley-museet i Oslo. Det skjer etter et halvannet år med intern turbulens der daværende konsernsjef Bjørn Wiggen gikk på dagen i mai i fjor og senere har flere sjefer fulgt etter ham, deriblant Orkla Brands-sjef Torkild Nordberg.

Nå skroter det gamle industrikonsernet Orkla også den gamle logoen med det blå tannhjulet til fordel for en ny og rød logo med en aldri så liten stjerne.

- For oss er logoen et tydelig symbol på Orklas nye retning og vår omstillingsevne. Den symboliserer innovasjon, energi og glød. Vi skal bygge og utvikle sterke merkevarer som setter forbrukerne i fokus. Orkla skal gjøre hver dag bedre ved å tilby lokale merkevarer som er sunnere, lettere å like og enklere å velge. Med vår nye logo vil vi vise varme og nærhet. Samtidig vil vi tydeliggjøre hva vi ønsker å være; en stjerne i de nordiske merkevaremarkedene, sier konsernsjef Åge Korsvold i Orkla.

- Er du fornøyd med resultatet?

- Ja, jeg synes det er blitt veldig bra, sier Korsvold til Kampanje.

Hagen: - «Facelift» er viktig
Styreformann og hovedaksjonær Stein Erik Hagen var også til stede da den nye logoen ble presentert i går. Han sier han har vært dypt involvert i arbeidet med ny logo og visuell profil. Han mener det er helt riktig at Orkla nå fremstår i en ny drakt, som er i tråd med visjonene styret har hatt om et rent merkevareselskap.

- Jeg tror det er viktig av og til å ha en «facelift». Folk maler om kjøkkenet sitt og pusser opp og maler om stua. Sånn er det for oss også, man trenger alltid en justering og modernisering, sier han til Kampanje.

- Er målet at Orkla skal bli en merkevare på lik linje med merkevarene dere eier?

- Nei, vi har ikke tenkt det i første omgang. Men jeg tror det er viktig at Orkla blir en tydelig avsender, slik du ser Nestlé og Unilever gjør det, slik at forbrukerne kan vite at det står en god og solid aktør bak. Det blir ikke Orkla-pølser eller Orkla-pizza, men det blir Grandiosa med Orkla som en liten avsender på baksiden.

- Hva tror du den jevne nordmann forbinder med Orkla i dag?

- I dag forbinder man det med børs og finans, men vi ønsker at man i årene fremover forbinder Orkla med god, sunn og lettvint mat. Vi ønsker at man skal forbinde Orkla mye mer med matvarer, hygieneprodukter og vaskemidler.

«Overkommelig» pengebruk
- Hvor mye penger bruker dere på omprofileringen?

- Det har jeg heldigvis ikke spurt om. Men jeg tror ikke det er så galt. Jeg tror det er overkommelig.

Og spør han, er det ikke sikkert han vil få et svar, skal vi tro Orkla-direktør Arve Heltne.

- Vi har ikke satt to streker under svaret på det, for dette starter i dag. Men det ligger i kortene at dette er en omfattende omprofilering, sier han til Kampanje.

Logo og visuell profil er utviklet av Grid Design. Den nye logoen skiller seg fra den gamle både når det gjelder fargevalg og symbolbruk. Orkla-ledelsen mener samtidig at det «enkle, distinkte og profesjonelle uttrykket fra Orklas tidligere logo» er blitt videreført.