TV3 har i to sesonger kjørt oppussingsrealityen «Ekstrem oppussing», men skal en tro programdirektør Hans Peter Hognestad i TV3 er det til våren klart for et lite hvileskjær for serien med programleder Asgeir Borgermoen.

Nå har nemlig Hans Peter Hognestad vært på tv-messen i Cannes og han kan fortelle at noe av det han har bedrevet tiden med er å finne en erstatter til nettopp «Ekstrem oppussing».

– Vi har bestemt oss for å kikke litt på «slotten» vår klokken åtte søndag. Nå har vi kjørt to sesonger med «Ekstrem oppussing» på dette tidspunktet. Vi har prøvd å finne en erstatter, sier Hognestad.

Hognestad er samtidig raskt ute med å legge til at programmet på ingen måte er dødt i TV3-sammenheng, men det som er sikkert er at det ikke kommer en ny runde med totalrenovering av boliger til våren.

Seertallene har falt
Seertallene har da også falt denne sesongen sammenlignet med i vår. I våres hadde «Ekstrem oppussing» et snitt på 232.000 seere, noe som ga en markedsandel på 16,3 prosent i riksuniverset (12+). Så langt i høst har snittet falt til 168.000 seere. Det har gitt en andel på 10,8 prosent, viser tall fra TNS Gallups tv-meter.

– Den kan komme igjen til høsten neste år, men skulle vi startet med dette til våren måtte vi ha begynt å pusse opp boliger allerede nå, sier Hognestad.

Hognestad husker også godt hva TV3 tidligere har hatt om søndagene. I over seks år var søndag klokken åtte vinduet til TV3-suksessen «Robinson-ekspedisjonen».

– Dette er den første høsten uten Robinson på seks år, og jeg skulle gjerne funnet en erstatter for den. Klokken åtte skal det være et «must see»-program på TV3, og det kommer til våren, sier programdirektøren.

– Kunne dere tenke dere en type «challenge»-konsept som «71º nord» eller «Robinson-ekspedisjonen»?

– Det finnes veldig mange bra konsepter innenfor denne sjangeren og det er definitivt noe vi vurderer, sier Hognestad.

Flere ting på blokka
Men hva det er snakk om vil ikke Hognestad si. Han bekrefter imidlertid at han har flere ting på blokka. Og klokken åtte skal det være egenproduksjoner og ikke innkjøpt.

– Vi har mange spennende formater som vi må ta en nærmere titt på. Jeg vil si at vi har en tre-fire morsomme ting som vi kommer til å bruke noen uker på å bestemme oss for, sier Hognestad.

– Så du tror du har funnet en verdig erstatter?

– Vi tror det. Også vi er avhengige av å finne den store suksessen neste år, men da må vi våge å satse på noe som de andre ikke har satset på. Med det mener jeg at konseptet skal være spektakulært og nytt.

I forrige uke kunne programdirektør Eivind Landsverk i TVNorge fortelle Kampanje at han allerede hadde funnet den store 2006-suksessen. Hognestad avslutter med følgende beskjed:

– Vi har sikret oss et konsept som gir oss en halv million seere hver søndag frem mot sommeren, sier Hognestad.