Reklamebyrået Nord DDB kupper Sølvfisken for juni med sin «heist-film» for appen til reiseselskapet Entur. Juryen skriver i sin begrunnelse at «filmen for Entur skilte seg positivt ut i juni-fiskedammen».

- Juryen opplever den som overraskende og forfriskende. Filmen tar TV-mediets styrker på alvor og gir TV-publikum 40 sekunders underholdning, samtidig som Entur får frem fordelene med appen, står det i begrunnelsen. 

Første Sølvfisk-fangst på lenge
Rådgiver i Nord DDB, Thomas Olsson forteller at dette er den første sølvfisken de har vunnet på en stund.

- Så dette er veldig stas! Særlig med tanke på at filmen er produsert internt, og det er første utmerkelsen vi får for internt produsert film, sier han. 

- Det er alltid en god følelse å få anerkjennelse for arbeid, men en Sølvfisk for denne føles helt riktig. Et viktig punkt i briefen var å skape oppmerksomhet og liking. Sølvfisken er den ultimate kåringen innenfor liking, så for oss som byrå betyr dette at vi har løst en av oppgavene vi fikk på starten, utdyper han. 

Kjent filmsjanger
Vinnerfilmen der skuespiller Bjørn Skagestad leder en gjeng røvere som benytter Entur-appen til å planlegge og gjennomføre tidenes kupp.er bygget på en hel filmsjanger, og særlig hvordan trailerne for filmer eller serier i sjangeren settes sammen.

- Det er en sjanger de aller fleste av oss har et forhold til, sier Olsson. 

 an forteller videre at tanken bak filmen var å fortelle historien om at Entur er den beste appen for å få folk hvor som helst på en enkel måte.

- Dette måtte gjennomsyre alt vi laget, og grepet med å lage en «Heist-film» ble valgt for å vise at Entur-appen hjelper deg bort, eller dit du skal, selv under spesielt komplekse omstendigheter, sier han. 

God respons
Markeds- og merkevaresjef i Entur Hanne Kopstad forteller at filmen har vekket stor engasjement. 

- Responsen var umiddelbar og våre nedlastingstall og antall unike brukere ligger nå på en all-time high. De som laster ned appen vår bruker den til akkurat det den er best til - de lengre, sammensatte reisene der du gjerne må benytte tog og buss i kombinasjon. Det viser oss at vi lykkes med flere målsetninger med budskapet, sier hun og legger til: I tillegg viser det seg at folket liker kampanjen vår svært godt, noe vi håper vil bli synlig på vår neste merkevaretracker. 

Det kreative teamet bak reklamefilmen er Frank Nystuen og André Gidoin, mens Daniel Andre Antonsen har stått for regi og Fredrik Pryser er produsent.

Her kan du se vinnerfilmen: