Søndag kveld gikk det ut meldinger om at en brann hadde startet i Grensen i Oslo. Politiet meldte senere samme kveld at brannvesenet hadde fått kontroll på brannen og at de drev med etterslukking.

Natt til mandag tok imidlertid brannen seg opp igjen. Brannvesenet har mandag formiddag uttalt at de har kontroll på brannen, men at arbeidet med å slukke den vil vare gjennom dagen.

Noen av de som er rammet av brannen er innholdsbyrået Spoon. Byråleder Siv Tonje Solfjeld forteller om den tragiske nyheten til Kampanje.

- Vi skjønte ganske raskt at det brant hos oss. Vi reagerte med sjokk og vantro, sier Solfjeld.

Hun forteller at de raskt fikk klarhet i at ingen fra byrået var i bygget da flammene sto på, og at ingen er skadet i brannen.

- Men det er store materielle skader. Vi er veldig glade i kontorene våre, sier Solfjeld.

Fått meldinger fra samarbeidspartnere
- Hvilke beskjeder har dere fått så langt?

- Vi får ikke noe mer enn det media får.

Hun forteller at siste beskjed er at det jobbes med slukking på stedet.

- Blir det hjemmekontor på midlertidig basis?

- Ja, det blir hjemmekontor. Det har vi god trening i så det skal gå fint. Også vil vi leie møterom når det trengs. Samtidig har vi masse fine samarbeidspartnere som har kontaktet oss og tilbyr arbeidsplasser til oss. Det setter vi pris på, sier Solfjeld.

- Vi ser ikke noe vi ikke kan håndtere uten lokalene. Vi hadde et studio i lokalene, men det finner vi en løsning på. Det viktigste for oss var det ingen ble skadd i brannen, sier Solfjeld.

Hun forteller at de foreløpig ikke har fått noe beskjed om brannårsak eller hvor brannen skal ha startet.

Skal ha startet på takterrasse
Pressevakt og kommunikasjonssjef i Brann- og redningsetaten, Sigurd Folgerø Dalen, bekrefter at brannen oppstod på terrassen som reklamebyrået Spoon benyttet seg av.

- Vi spekulerer ikke i hva som er årsaken, men det virker som om det var der den begynte, sier Dalen til Kampanje.

Han vil ikke si annet enn at «det kan være mange grunner» til at brannen startet på terrassen, men at det også kan være brannen startet lenger ned i bygget.

- Det er mange variabler her, men det er det nå opp til politiet å se på, sier han.

Han mener det vil være lenge til kontorlokalene kan benyttes igjen etter brannen som oppstod denen helgen og som har medført til at store deler av kvartalet der bygården ligger i Grensen i Oslo Sentrum er stengt av på grunn av et fortsatt pågående slukkearbeid.

Ingen skal ha kommet til skade som følge av brannen. 

Eier av bygget der brannen startet er Grensen 17 AS. Daglig leder Thomas Gundersen sier følgende til Avisa Oslo.

- Vi vet ikke noe om omfanget. Vi gjør som vi blir bedt om og bistår ved behov.

Grensen 17 eies av morselskapet Canica Investor som eies av blant andre Stein Erik Hagen.

Avisen melder også at takterrassen som begynte å brenne var under planlegging i flere år, og ble først godkjent av Plan- og bygningsetaten for om lag fire uker siden.