­Felleskjøpet er klar med ny stor reklamefilm signert Try Reklamebyrå og regissørene Steinar Borge og Roar Uthaug, som nylig vant Amandapris for beste kinofilm for «Bølgen».

Denne gangen har Felleskjøpet fått med seg en litt uventet kjendis, nemlig sjakkmester Magnus Carlsen. Filmen er produsert av The Directory, med Kristian Hajdu som produsent.

- Det er kanskje litt overraskende at verdensmesteren i sjakk dukker opp i en reklamefilm for Felleskjøpet, men for oss var det en ganske naturlig tanke. I den forrige filmen ble Klanen satt på plass fordi de erter bøndene, så denne gangen tenkte vi at sjakkspillere også burde få seg en lærepenge for å ofre masse bønder. I sjakk er bonden den minst verdifulle brikken. Selv en hest og et tårn er mer verdt. Dette ønsket vi å tulle litt med i denne jubileumsfilmen. Og når verdensmesteren i sjakk er norsk, måtte vi jo starte der, sier kreativ leder Øystein Halvorsen i Try.

Halvorsen og Karin Lund utgjør kreatørene på filmen. De sto også bak filmen «For en gjeng med bønder», som vant Sølvfisk i fjor, og «Bønder i byen», som vant Gullfisken i 2013.

Les mer: - Aldri føltes så godt

­- Det var et veldig morsomt prosjekt. Det er ikke hver dag vi lager slike maksimalistiske filmer, og det var veldig gøy å være på opptak med traktorer, høner, sauer, griser, kuer ­ og verdensmesteren i sjakk. Kontrollert kaos er vel et stikkord, sier Halvorsen.

- Hvordan var det å jobbe med Carlsen?

­- Magnus var helproff. Han tente umiddelbart på ideen og skjønte hva vi var ute etter. Og å være trøtt er han ganske god på, sier han humoristisk.

Å jobbe med verdensenerern i sjakk hadde også andre fordeler.

- Under opptaket ville script-ansvarlig som vanlig ta et bilde av sjakkbrettet slik at vi visste hvor de ulike brikkene stod. Det viste seg å være ganske unødvendig. Magnus hadde, nær sagt selvfølgelig, 100 prosent kontroll over hvor hver eneste brikke hadde stått hele tiden.