30. september rulles det ut reklame på norske Instagram-kontoer. Norge er et av 30 nye land som får reklame i feeden. Også land som Sverige, Italia, Spania, Mexico, India og Sør-Korea står for tur. Fra før av har det vært Instagram-reklame i land som USA og Storbritannia.

Som Kampanje tidligere har skrevet, står norske markedsførere klare til å ta imot Instagram-reklamen med åpne armer.

- Hver gang en ny kanal åpner opp for markedsføring vil alle være med. Jeg tror at targeting-mulighetene vil være veldig avgjørende for hva slags type markedsføring vi får se. Targeting er noe av det sterkeste med for eksempel Facebook-annonsering. Når det er sagt opplever man ofte at man ikke får lov å avgrense målgruppen nok. Det blir spennende å se om Instagram vil skille seg fra Facebook på dette området, sier kreativ leder i Hyper, Lars-Petter Windelstad Kjos til Kampanje.

Les mer: Nå kan alle markedsføre seg på Instagram (krever innlogging)

Samtidig skriver Facebook-eide Instagram i et blogginnlegg at annonsører nå kan legge ut reklamefilmer på opp mot 30 sekunder. Tidligere har både privatbrukere og annonsører vært begrenset til 15 sekunder med video.

I motsetning til vanlige Instagram-bilder, kan man klikke på annonser. Instagram ruller også ut et nytt annonseprodukt der man kan bla mellom tre bilder.

Selskapet Neolab har testet Instagram-annonsering for den norske appen DeeMe i Brasil. Resultatene så langt knuser tilsvarende kampanje på Facebook, mener Neolab.

Les mer: - Instagram knuser Facebook