Nils Røang tror Red Gruppen vil nærme seg en medieomsetning på én milliard kroner «om noen år». Det vil i så fall være en kraftig økning av omsetningen i 2014 som endte på rundt 600 millioner kroner alle selskapene tatt i betraktning.

- Vi har en målsetting om én milliard kroner i brutto konsernomsetning om noen år, sier Nils Røang, konsernsjef i mediebyrået Red Gruppen, til Kampanje.

Blant Red Gruppens storkunder i dag er Jernia, Hi-fi Klubben, Bohus, Viaplay, Hyundai og Ice og spekulasjonene i bransjen går også på at Red Gruppens største selskap, mediebyrået Red Media Consulting som ledes av tidligere PHD-sjef Maria Aas-Eng, har sikret seg reklamekontoen til Norsk Tipping og en medieomsetning som ligger i størrelsesorden 150-200 millioner kroner.

Nylig besluttet Norsk Tipping å bytte byrå til McCann.

Les også: - Som å vinne i Lotto (krever innlogging)

Verken Nils Røang eller Norsk Tipping ønsker i dag å kommentere disse ryktene.

Red Media Consulting økte medieomsetningen sin i fjor med rundt ti prosent og landet en medieomsetning på rundt en halv milliard kroner.

Kjøpte ut partner
Denne helgen la Røang frem tallene for 2014 i Dagens Næringsliv og disse viser  at selskapet som de siste årene har utvidet virksomheten med eierskap i flere byråer, oppstarter og oppkjøp la frem et resultat før skatt på 19 millioner kroner før restruktureringskostnader.

- Dette er vi meget fornøyd med, sier Nils Røang til Kampanje.

For den siste tiden har Røang jobbet mye med restruktureringen av holdingselskapet Red Gruppen. Tidligere eier Jahr-gruppen ble kjøpt ut av partnerne og Nils Røang eier i dag 53,3 prosent av selskapet.

I tillegg eier Christian Espeseth og Sigurd Vik 23,3 prosent hver i holdingselskapet som teller selskaper som Red Performance, Plastikk Mediaa og Heia De Som Vinner.

- Endringene var nødvendig
Men også på selskapsnivå i konsernet har det vært jobbet med strukturelle endringene.

- Endringen var helt nødvendig men har også kostet litt. Strukturendringen er belastet i 2014. Samtidig har vi i 2014 tatt inn Plapre og See You og arbeid med dette er også belastet regnskapene. Det er ikke sammenlignbart å se 2014 opp mot 2013 grunnet endringene, men det er liten tvil om at vi er meget tilfredse, sier han.

Justert for kostnader i holdingselskapet er det konsoliderte driftsresultatet 10,2 millioner før skatt.

Samlede byråinntekter i 2014 var 102 millioner kroner fordelt på  rundt 100 ansatte.

Her kan du se tallene til det største selskapet i Red Gruppen, mediebyrået Red Media Consulting, for 2014. Alle tall i MNOK:

Red Media Consulting 2014 2013 Endring i prosent
Omsetning 501,8 455,2 + 10,2
Driftsresultat 9,5 4,5 + 88
Res. f. skatt 11,6 7,7 + 50,6