Slo byrået konkurs etter millionunderskudd – nå gjenoppstår selskapet med nytt navn

Produksjonsselskapet Rebell slet stort før byrået gikk over ende. Nå har partnerne halvert staben i et forsøk på å få et nytt selskap på beina.

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist

For en måneds tid tilbake kunne Kampanje fortelle at produksjonsbyrået Rebell, som har gjort oppdrag for en rekke anerkjente norske artister, hadde begjært oppbud seks måneder etter at de kjøpte ut minoritetseier The Oslo Company og relanserte seg under navnet Hosst.

- Det har vært seks år med knallhard jobbing. Vi har fått lov til å jobbe med de beste og for de beste, så åpenbart er dette et utfall vi ikke ønsket å se. Vi er utrolig stolte av produksjonene vi har levert helt frem til siste stund, det gode laget vi har vært og miljøet vi bygget sammen med de ansatte, sa styreleder Håkon Mathias Thue til Kampanje om konkursen i slutten av august. 

Nå er det klart at Thue og Thomas Sundal Ormaasen relanserer byrået under det nye navnet Klubb1. 

- Det stemmer at vi har kjøpt et hylleselskap fra Aksjefabrikken AS, som har fått navnet Klubb1, sier Thue til Kampanje.

Enn så lenge står det Narvik-lokaliserte selskapet, Aksjefabrikken AS, oppført som eneeier av Klubb1, men Thue understreker at dette er midlertidig. 

- Det nye selskapet skal eies av oss, sier styrelederen, som samtidig forteller at de ikke har fått nye investorer inn på eiersiden.

- Er det mulig å drive videre i dagens marked uten innskudd av fersk kapital?

- Det vil tiden vise, men vi har betydelig lavere husleie og lønnsutgifter og bra pågang fra kunder.

Les også:  Nasjonalmuseet får ny TV-produsent - 34 byråer kjempet om millionoppdraget

Betalte 170.000 for konkursboet

Ifølge konkursberetningen blir seks ansatte fra det opprinnelige selskapet med videre, medregnet Thue og Ormaasen. I beretningen kommer det også frem at Håkon Mathias Thues investeringsselskap kjøpte boet til en verdi av 170.000 kroner og forpliktet seg samtidig til å ta med seg seks ansatte. 

- Alle de seks ansatte i det nye selskapet er tidligere ansatte i Rebell produksjonsbyrå, og fem av disse seks er de opprinnelige partnerne, kommenterer Thue.

Det vil si at partnerne Tine Stenberg, Jesper Herning og Stian Sanderholm er med videre, i tillegg til Gustav Myhre.

Ved oppbud av det tidligere byrået, besto selskapet av 12 heltidsansatte, og følgelig blir dermed halve staben stående uten jobb i nytt byrå. Ifølge innberetningen var det per konkursåpningstidspunktet én ansatt som har til gode feriepenger for 2022, mens 15 ansatte har til gode feriepenger for 2023.

Totalt er det meldt inn krav på 3,7 millioner kroner i boet, men i innberetningen kommer det frem at det på nåværende tidspunkt ikke ser ut som om noen kreditorer får igjen pengene sine.

Tapte millioner

Ifølge konkursberetningen gikk 2023 markant verre for byrået som blir vurdert til å ha vært insolvent i juli, altså én måned før selskapet meldte oppbud. Med åtte måneders drift i 2023 endte selskapet med en omsetning på rett under syv millioner kroner, et markant fall fra 2022 da byrået hadde en omsetning på 18,6 millioner kroner etter helt driftsår. 

Frem til selskapet ble slått konkurs 28. august hadde selskapet gått med et underskudd på nærmere 1,8 millioner kroner. Ifølge beretningen skal eldre avtaler og forpliktelser ha tynget selskapet. Ved konkursåpning hadde selskapet en kortsiktig gjeld på 3,9 millioner kroner.

- I løpet av 2023 forverret situasjonen seg for «Skyldneren» (Rebell, red.anm.). Dette skyldtes etter det opplyste enkelte eldre avtaler og forpliktelser som ga et kostnadsbilde som ikke var forenelig med Skyldnerens aktivitet og inntekt. Etter det opplyste forsøkte Skyldneren over lengre tid å finne løsninger på de økonomiske problemene ved å redusere ansattmasse, faste kostnader og lande lønnsomme prosjekter, skriver bostyrer Leif Petter Madsen i beretningen.

I løpet av sommeren skal byrået ha mistet flere jobber «av signifikant størrelse som hadde estimert oppstart i august». 

- Dette førte igjen til akutte likviditetsutfordringer. Skyldneren hadde videre forsøkt å hente penger fra eksisterende aksjonærer og innhente nye investorer, men hadde ikke lykkes med dette, heter det i beretningen.

- I konkursberetningen står det at dere gjennom sommeren mistet flere oppdrag som var planlagt. Hvordan ser det ut i dag i et marked som ikke har blitt nevneverdig bedre?

- Markedet er utfordrende, men vi har som nevnt tatt grep for å få ned de de faste kostnadene. Og så ser vi at de fleste kundene er med oss videre, samtidig som vi jakter nye, sier Thue.

Thue ønsker ikke å kommentere nåværende kunder, men selskapet gjør blant annet videodesign for konserter og live-arrangementer, og har samarbeidet med artister som Gabrielle, Stig Brenner, Astrid S, Cezinando og Arif. De jobber også inn mot næringslivet hvor de blant annet har bistått Petter Stordalen-selskapet Strawberry.

Styrte unna:

Den ene halvparten av Karpe, Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid, ble annonsert som nytt styremedlem i Rebell. Men artisten rakk aldri å starte styrevervet.

Flagget Magdi som styremedlem

Til tross for store omveltninger for gründer-duoen er fortsatt Strawberry-topp og kommunikasjonsdirektør i Nordic Choice Hotels, Bettina Flatland, med som styremedlem i det nye selskapet. Det bekrefter Flatland selv overfor Kampanje. 

- Selskapet har en solid kundebase og nye har kommet til, så da er det bare å løfte blikket og jobbe på videre, skriver hun i en SMS til Kampanje. 

Styret består dermed av Flatland, Thomas Sundal Ormaasen og Håkon Mathias Thue. Den ene halvdelen av rapgruppen Karpe, Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid, glimrer derimot med sitt fravær.

Ifølge konkursberetningen ble musikeren faktisk aldri offisielt styremedlem av selskapet, til tross for at dette ble flagget høyt da Rebell fikk nytt navn i april i år.

- Skyldneren hentet Bettina Flatland, kommunikasjonsdirektør i Nordic Choice Hotel, og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid fra Karpe inn i styret for å kunne fortsette å jobbe i krysningspunktet mellom kultur og næringsliv. Styreendringen ble imidlertid ikke signert av Abdelmaguid i Altinn, skriver bostyrer i beretningen.

Thue og Ormaasen skal da ha besluttet å avvente til Magdi var tilbake fra europaturné, men selskapet gikk så konkurs like etter sommerferien. Klubb1 holder nå kortene tett til brystet på spørsmål om Karpe-profilen fortsatt skal være en del av styret i selskapet:

- Det gjenstår en del formaliteter i forbindelse med oppstarten, som å spikre det endelige styret.

Slo byrået konkurs etter millionunderskudd – nå gjenoppstår selskapet med nytt navn