- Ved å samle våre ressurser i et sterkt miljø med en fells strategi, har vi som mål å skape et ledende miljø for medieteknologi med særlig vekt på abonnement, brukerbetaling og gode brukeropplevelser, sier konsernsjef i Mentor Medier, Per Magne Tveiten, i en pressemelding.

Tveiten blir styreleder og konsernsjef i det ny tech-selskapet, som skal ledes av produktdirektør i Mentor Medier, Francis Lundh.

- Journalistikk trenger de aller beste forutsetninger for å lykke, og her er teknologi helt essensielt. Om kvalitetstapet mellom redaktørstyrte medier og de andre appene man har på telefonene blir for stort, vil mediene tape. Det skal vi forhindre, sier Lundh.

Han har tidligere jobbet i Schibsted News Media og VG. I tillegg har Mentor Medier hentet inn flere utviklingsledere fra VG, Schibsted, Aller, Vipps og Tidal, for å styrke den nye satsingen i det nye tech-selskapet.

- Vi vil sørge for at journalistikken i stadig større grad vinner kampen om folks tid når de surfer på telefonen, og vi vil at det skal være enkelt å betale for journalistikk, sier Lundh.

Han trekker spesielt frem abonnementssystem, kjøpsløp, innlogging og nyhetsapper som selskapets store satsingsområder.

I dag er det rundt 120 aviser som benytter seg av Mediaconnects abonnementshåndtering. Selskapet som har posisjonert seg i Norge og Sverige, vil fokusere på kundekontakt, support og kundeservice i det nye selskapet sammen med Mentor Medier.

- Arbeidet med å etablere digitale lesevaner skaper nye behov hos utgivere og et utvidet kompetansemiljø vil styrke vår verdiskaping for kunder, sier administrerende direktør i Mediaconnect, Gisle Høvik.

De sammenslåtte avdelingene vil holde til i samme lokaler for å utvikle digitale produkter for mediebransjen. Ifølge meldingen vil navnet til det nye selskapet offentliggjøres på et senere tidspunkt.