Det er tøft å bygge opp et podkastselskap og til tross for å ha flere av landets ledende humorister i stallen, tapte Schibsted-selskapet Podme store penger i 2022.

Nesten 40 millioner kroner forsvant ut av selskapet i fjor.

- Podme har hatt en bratt vekst i antall abonnenter og lyttertall, med et attraktivt innhold, kjente profiler og et vellykket innholdssamarbeid med Schibsteds øvrige mediehus. Selskapet er fremdeles i en oppstartsfase der det gjøres større investeringer både i innholdstilbudet, produktet og markedsføringen, sier Schibsteds mediesjef Siv Juvik Tveitnes.

Schibsted-toppen utdyper til Kampanje at man har klart å nå de målene som ble satt da mediekonsernet valgte å gå inn podkastmarkedet. 

-- Men regnskapstallene er fortsatt preget av investeringene vi gjør og derfor har vi også et negativt resultat. Det er bare sånn det er, men Podme leverer i tråd med forventningene våre, sier Tveitnes. 

Les også:  Tusvik og Tønne går til Schibsted

Sendte sjokkbølger
Det gikk sjokkbølger gjennom det norske mediemarkedet da mediekonsernet kapret landets to mest populære podkaster, NRK-suksessene «Radioresepsjonen» og «Friminutt». Senere kom også Harald Eia inn i stallen.  Tallene Schibsted nå legger frem viser samtidig at Schibsted har klart å bygge opp en solid abonnementsbase og at inntektene øker. Omsetningen for 2022 har nå passert 60 millioner kroner. 

- Podme passerte i 2022 milepælen 200.000 betalende abonnenter fordelt på Norge, Sverige og Finland, og har på kort tid etablert en god merkevarevarekjennskap innenfor en ung målgruppe. Det negative resultatet er som forventet i den investeringsfasen som Podme er i, sier Tveitnes . 

- Begynner du å bli utålmodig?

- Nei, for selv om vi er inne i et spareprogram så har vi også sagt at vi prøver å beskytte noen områder som vi har valgt å gå inn i, som podkast. Vi ser det gir oss digital vekst og samtidig flere abonnenter inn i basen vår også er planen at det på sikt skal gi en positiv effekt på marginen vår. Men vi er ikke helt der enda, sier Tveitnes til Kampanje..

Les også:  Schibsted-podkaster runder 200.000 abonnenter

Her kan du se alle tallene til Podme for regnskapsåret 2022. Alle tall i MNOK, 

Podme  2022 2021 Endring i %
Omsetning   60,2   9,3 + 547
Driftsresultat   - 37,8   - 17,7  
Resultat før skatt - 39,0 - 17,1