Medieprofil Aleksander Schau mener at kampen om seksuell trakassering langt i fra er over. Dette sier han i intervju om twittermeldingene han publiserte om seksuell trakassering og overgrep for to uker siden.

Les også: Aleksander Schau tar oppgjør med seksuell trakassering

- Da jeg sendte den første av de 24 meldingene tenkte jeg: «Here we go, nå er det ingen vei tilbake». Det var det heller ikke, sier Schau til NRK under intervju i Ukeslutt.

Selv sier Schau at han er overrasket over omfanget i ettertid.

- Jeg visste det ville bli reaksjoner, men så massivt? Det visste jeg ikke da jeg trykket «send» på nummer 24. Jeg visste ikke det var så bunnløst alvorlig.

I løpet av de neste to ukene har en rekke saker, anklager og episoder blitt delt og snakket om - ikke minst i mediebransjen der særlig TV 2 Sporten har blitt sterkt kritisert for ikke å ha behandlet rapporterte saker raskt nok. Men også i andre mediehus som NRK og VG har man vært kjent med trakasseringssaker. 

Det er heller ikke bare mediebransjen som har opplevd denne formen for ukultur. Også landets skuespillere og musikere har gått sammen i et opprop om tilstandene. Denne uken kunne også Kampanje avsløre hvordan situasjonen er i reklamebransjen. 

Les også: Sjokkert over trakassering i reklambransjen: - Vi har et problem (abo.)

Aleksander Schau sier det var en grunn til at han ikke har uttalt seg om dette før nå og altså to uker etter at han først publiserte de 24 Twitter-meldingene.

- Jeg har ikke stilt opp på noe før nå, fordi jeg ikke ville ødelegge for dem det faktisk handler om. Jeg vil ikke dette skal være en klikksak om «han med twittermeldingene som kommer med sleivete kommentarer». Jeg vil dette skal handle om dem som har hatt det helt jævlig og at vi forhåpentligvis får gjort noe med svineriet, sier Schau.