Du ha kansje sett dem - de gule vognene plassert rundt om i landet som selger svære iskuler?

Disse vognene tilhører bedriften Large Ice Cream Conpany (Licc), som har som mål å skape arbeidsplasser til ungdom. Ungdommen som jobber i isvognene er i sin første sommerjobb, og selger kuleis fra Diplom-is. 

Nordea og Ice har inngått et samarbeid med Licc. 

- For oss er samarbeidet med Nordea og Ice utrolig viktig. De har sponset 25 vogner. Uten de som sponsorer hadde veksten vår gått mye tregere, sier Christian Trædal i Licc. 

Ettersom isbedriften regner ti ansatte per vogn, vil det si at Licc i sommer har ansatt 250 ungdommer. 

- Hvordan har responsen vært på isbodene?

- Det er egentlig helt utrolig hvilken støtte vi har fått. Dette handler jo om barna våre. Og det vi ser er at det er mange sommerjobber som har forsvunnet, som avisbud. Det er nesten ikke jobber til ungdommen. Så det er der Licc kommer inn.

Før utgangen av 2025 håper Licc på å skape 1000 arbeidsplasser til ungdom. 

Skaper møteplasser
Nordea er på sin side stolte over å være en del av Licc sitt inititativ. 

- Her både gir vi ungdom en mulighet til å tjene penger, og forstå verdien av inntekt gjennom økonomisk opplæring, sier markedssjef i Nordea, Cecilie Svegaarden.

Ice vil tilby internett til Licc-kioskene gjennom 5G-nettverket.

 - Dermed sikrer vi ikke bare at de fungerer mer effektivt, men vi skaper også møteplasser for ungdommene, sier Jannicken Lampe, markedsdirektør for Altibox, ice og NiceMobil i Lyse Energi. 

Travel sommer
Historien om LICC startet høsten 2022 da datteren til Christian Træland, Sophia, ønsket seg en sommerjobb. Etter å ha oppdaget mangelen på jobbmuligheter for ungdom under 18 i Oslo, bestemte Træland seg for å skape en arbeidsplass for datteren.

- Ønsket hennes var klart - store iskuler i Oslo og en sommerjobb, sier Træland. 

Licc og Diplom-Is ble tidligere i år kåret til vinner av årets bransjepris og årets lansering under Sponsor- og Eventprisen. 

- Har du travle dager i sommer?

- Helt sykt! Du kan prøve å ansette 250 ungdommer. Det er travelt!