Kunstmuseet Munch har ansatt fire nye avdelingsdirektører hvorav en av dem er Kristina Finne som blir ny kommersiell direktør. Finne driver i dag sitt eget konsulentfirma, Versjon 2.0 AS, hvor hun jobber med forretningsutvikling og merkevarestrategi. Før det har Finne også vært administrerende direktør i Kolonihagen og byråleder i det internasjonale reklamebyrået Leo Burnett.

- Å få muligheten til å ta steget fra privat næringsliv og inn i kunstens verden, og med det bidra til å ytterligere styrke kunstens viktige rolle i samfunnet er noe jeg ikke kunne si nei til. Munch har en internasjonal posisjon som er få norske merkevarer forunt, og jeg gleder meg til å styrke dette gjennom strategiske initiativ og samarbeid, hvor målet er å aktualisere Munch for et enda større publikum, nasjonalt og internasjonalt, sier Kristina Finne. 

I tillegg er også Harald Nygaard Kvam på plass som ny direktør for kommunikasjon og marked.  Han startet karrieren som journalist og utenrikskorrespondent, før han gikk over til kommunikasjonsverden. Først i Forsvaret og deretter i Politidirektoratet. I dag er Kvam kommunikasjonssjef på landets hovedflyplass, Oslo lufthavn, og er talsperson og strategisk rådgiver for lufthavndirektøren og toppledelsen i Avinor.

- Å få muligheten til å gi folk i hele verden økt tilgang til en av Norges mest kjente merkevarer var umulig å si nei til. Jeg gleder meg enormt til å jobbe med så mange dyktige fagfolk og kollegaer i museet og bygge merkevaren Munch, sier Kvam.

De to siste ansettelsene er Lise Rønneberg som blir ny direktør for publikum og formidling og Kasper Teglgaard Koch som får jobben som ny direktør for utstilling og samling.

- Vi har sikret fire sterke fagpersoner som med stor integritet og entusiasme vil være med og utvikle Munch til en av Nord-Europas mest attraktive kunstdestinasjon, sammen med vårt allerede gode team. Vi har satt sammen et mangfoldig og høykompetent team som vil sette agendaen for fremtidens museer, sier direktør ved Munch, Tone Hansen.