Selskapet Polling & Statistics (Pollstat) ble etablert i 2016 og leverer datainnsamling i alle kanaler. Daglig leder Pål Listuen sier selskapet det siste året har de vokst med 186 prosent, og forteller om en økt oppdragsmengde i tillegg til den positive utviklingen.

- Vi har lang erfaring innenfor trend- og markedsanalyse, meningsmålinger og forbrukerinnsikt, men trenger flere «hender» og vi er utrolig glade for at vi har funnet Stian, sier daglig leder Pål Listuen.

Siste tilskudd i flokken er Stian Bråthen som tidligere har jobbet for YouGov. Målet med ansettelsen er å styrke selskapet på salg og utvikling av nye produkter og tjenester.

Nyansatte Bråthen har jobbet en årrekke i norsk analysebransje både som prosjektleder og forretningutvikler av ulike produkter og tjenester. Han har også jobbet i mediebyråer og er godt kjent innen medie- og kommunikasjonsbransjen.

Les også: Selger analyseselskap til Opinion: - Det er en gammel historie her

Klar for nye målinger:

Stian Bråthen skal bidra til å styrke analyseselskapet Polling & Statistics på salg og utvikling av nye produkter og tjenester.

Fra null til 13 mill.
Pål Listuen, som også er hovedeier i selskapet, forteller at Pollstat ser en etterspørsel etter deres produkter og tjenester i markedet, spesielt innen onlinepanel.

- Vi har på kort tid bygget opp et høykvalitets onlinepanel med over 37.000 mennesker i Norge. Vi har fått en god vekst på selskaper som kjøper denne type undersøkelser, forteller Listuen.

I dette segmentet finner man kunder som Storebrand, Circle K, Dinamo, Bama og Opinion.

- Vi ser fortsatt stor vekst i dette segmentet og etterspørselen øker på de eksisterende kundene, legger han til.

Pollstat har kunder som nevnte Storebrand, Opinion, Dinamo, Circle K og Bama, i tillegg til TV 2, Compete Consulting og Hurtigruten.

I 2020 omsatte selskapet for 13,1 millioner med et positivt resultat på bunn og det var betydelig opp fra 2019-omsetningen på snaue ti millioner kroner.