Kantar TNS og ComScore vant kontrakten på ny leserindeks for Mediebedriftenes Landsforening (MBL). Det skriver organisasjonen i en melding på sine nettsider onsdag.

Det er første gang avishusene og magasinforlagene har samarbeidet om anbud for ny lesertallsmåling. Den skal være klar fra 1. januar 2018.

- Den nye undersøkelsen er et samarbeid mellom Kantar/TNS og ComScore. Kantar/TNS vil måle printutgavene og gi indeksen målgruppedata. ComScore vil måle alle mediehusenes digitale utgaver og gi månedlig rapportering av gjennomsnittlige dagtall. Verdiene i ComScore-målingen vil bli kalibrert inn i Kantar TNS-målingen. Leseverdiene for digitale utgaver vil da bli like, både i de tekniske- og de intervjubaserte målingene. Samtidig vil dette gi lesertall for mediehusenes samlede dekning på alle publiseringsplattformer, forteller fagsjef for analyse og utvikling i MBL, Geir Engen.

ComScore-løsningen vil også gi lesertall på nettsteder som ikke er omfattet av dagens målesystemer, slik som Facebook og Google. Løsningen åpner også opp for å benytte mediehusenes egne kundedata, og for å etablere en felles DMP. Det vil også bli etablert en ny medieportal med alle relevante tall.

MBL skal ha mottatt seks anbud der tre leverte på hele undersøkelsen, og tre kun på den digitale delen.