Det første en potensiell mottager av ditt markedsføringsbudskap gjør på morgenen er å sjekke mobilen. Det er også det siste den samme mottageren gjør etter at han eller – i aller størst grad hun – gjør før det er god natt.

Mobilen er viktigere enn datamaskin og tv. Den er enormt mye viktigere enn papirprodusert historiemateriale i form av nyheter eller magasiner, og den er det foretrukne nyhetsmediet, underholdningsmediet og kommunikasjonsmiddelet for et flertall av den norske befolkningen.

Har du et mediebyrå som ikke har med annonsering på alle digitale skjermer, uansett størrelse, i den neste markedsplanen du får forelagt, bør du skifte byrå. Uansett hva du markedsfører.

Samtidig, og minst like viktig, så er ikke mobilen noe revolusjon. Det er de samme budskapene som fungerer på en mobilskjerm som i annen digital markedsføring. Du kan annonsere med interaktivitet, du kan bruke content marketing for effektivt å overbevise potensielle konsumenter og utvikle spennende, kreative løsninger sammen med reklamebyråer, medier eller mediebyråer som er gode nok.

Forskjellen sammenlignet med annonsering på tradisjonelle web-flater er utrolig liten, og er et kunstig skille. Faktum er at folk i dag surfer på smart-tv-er med 60 tommer, på mobilen med 4 tommer eller bærbare datamaskiner med 12 tommer. Skjermstørrelsene er mange, men forbrukeren og løsningene veldig like.

Mobilen er samtidig kanskje den mest effektive kanalen for overbevisning. Eller som vi sier i Nettavisen – jo mindre skjermen er, jo mer personlig er det. I vårt strategiarbeid for et par år siden, tok vi en spade og gravla mobilstrategien. Det ble isteden en strategi som handlet om å være tilgjengelig over alt, alltid. Derfor laget vi løsninger for smart-tv, for mobiler uansett skjerm og lesebrett av alle størrelser og med alle slags operativsystemer. Vi samarbeider med produsenter, kunder og gode miljøer for nye og spennende løsninger.

Som alle andre prøver vi, og feiler også. Gjør man ikke det, i en verden hvor den teknologiske utviklingen skjer så raskt, vil man ikke være konkurransedyktig på sikt. Vi har laget effektive løsninger for content marketing, også gjennom våre native content marketing-sider (Nettavisen reisetips og Side2 shopping), og vi har laget vårt nye stillingsmarked 100 prosent optimalisert for alle skjermstørrelser (nettavisen.no/stilling). Ikke alt vi gjør har fungert like bra, men vi har i dag godt over halvparten av vår trafikk på mange sentrale produkter fra skjermer som er under det som kan regnes som tradisjonell desktop/laptop-størrelse.

Har du den største elektronikkforretningen digitalt i dag kun optimalisert for web, så har du ikke den største elektronikkforretningen i morgen. Har du en nettside med flash og mye interaktivitet i dag, så har du en side som over 50 prosent av de som surfer ikke kan se.

Det er nye løsninger som må til, og nye tanker.

Hvis ditt mediebyrå, eller for så vidt din markedssjef, ikke bruker alle digitale flater uansett skjermstørrelse, er anbefalingen klar: Det er på tide å bytte.

Pål Nisja-Wilhelmsen er direktør for forretningsutvikling og innovasjon i Mediehuset Nettavisen.