Lørdag ble det klart at Bjørn M. Wiggen går av som konsernsjef i Orkla og som en følge av lederskifte så presenterer Orkla i dag sine foreløpige resultater for første kvartal.

Der kommer det frem at selskapets netto driftsfresultat endet på 888 millioner kroner, opp fra 786 millioner kroner i samme kvartal ifjor. Orkla la i fjor høst frem en ny strategi som går ut på å selge ut virksomheter for å bli et rent merkevareselskap, og ser en på Orkla Brands isolert så representerer merkevaredivisjonen 60 prosent av resultatet.

Resultatet i merkevaredivisjonen endte på 523 millioner kroner i årets første kvartal, svakt opp sammenlignet med de 520 millioner kroner som var tilsvarende resultat i første kvartal i 2011.

- Resultatveksten er positivt påvirket av salget av Bakers, samt påskens plassering. Høyere reklameinvesteringer enn i samme kvartal i 2011 og bortfall bortfall av kontraktsproduksjon trakk resultatet ned, skriver Orkla i den foreløpige resultatrapporten.

Driftsinntektene for årets tre første måneder for Orkla Brands var på 5,583 milliarder kroner, ned fra 5,714 milliarder kroner i samme periode ifjor. Den underliggende veksten var i kvartalet på rundt fire prosent hvor om lag en tredjedel av veksten var knyttet til påskens plassering.

Årsaken til Bjørn Wiggens avgang skal ha vært en sterk frustrasjon over at det skjer for lite av både salg og kjøp i selskapet i henhold til det styret og ledelsen har varslet.