I helgen ble det åpen strid mellom næringsminister Trond Gske og LO-sjef Roar Flåthen om salget av A-pressens aksjer i TV 2. Forholdet mellom statsråden og LO-sjefen ble så amper at Jens Stoltenberg rykket ut i VG og fastslo at regjeringen ikke ville blande seg inn i salget av TV 2-aksjene til danske Egmont.

Etter at styret i A-pressen banket gjennom salget søndag kveld, uttalte Giske til NRK mandag morgen at arvesølvet i Medie-Norge selges utenlands.

Statsministeren vil ikke stille seg bak en slik karakteristikk av TV 2-salget. Han vil verken bekrefte eller avkrefte om han snakket med næringsminister Trond Giske om saken fredag kveld. Stoltenberg vil heller ikke kommentere Giskes uttalelser om at utsalget av TV 2 er som å selge arvesølvet, melder NTB.

- Det er en sak som avgjøres av de berørte selskapene, og som jeg ikke kommer til å karakterisere. Det er derfor ikke en sak som har vært behandlet i regjeringen, fordi det ikke er en sak som regjeringen skal avgjøre, sier Stoltenberg til NTB.

- Det er viktig at de avtaler som er inngått mellom staten og TV 2, står ved lag, og det gjør de. Det innebærer at TV 2 skal fortsette som en allmennkringkaster, ha hovedkontor i Bergen og legge vekt på norskproduserte programmer. De avtalene står ved lag uavhengig av eierskap. Egmont er også i dag deleier i TV 2, legger statsministeren til.