De siste dagene har Kampanje skrevet om alle lanseringene av en rekke nye dagligvareprodukter. Nå er det klart at Kraft Foods-eide Freia tar i bruk nye virkemidler for å skape blest rundt lanseringen av sjokoladefabrikkens helt nye sjokoladeplate, Walters No 156.

Freia markedsfører sjokolademerket på såkalt reklameteater, som er et lite reklamestykke som spilles rett før norgespremieren på oppsetningen av «The Producers» på Oslo Nye Teater. Skuespiller Per Christian Ellefsen, kjent fra en rekke norske filmer og teateroppsetninger, er hovedrolleinnehaver i reklameteaterstykket.

- Vi er stolte over å kunne presentere Norges aller første reklameteater før premieren av «The Producers» på Oslo Nye Teater. Vi håper publikum vil sette pris på vår lille historie om hvordan vår nye sjokolade Walters No 156 ble til, sier Nina Skotte, merkevaresjef i Freia.

Reklamebyrået SMFB og PR-byrået Gambit H&K står bak reklamestuntet til Freia.

- Reklame på teatrets premisser
Å lage reklame tilpasset teaterscenen har vært utfordrende, men Freia er stolte over resultatet, kan hun fortelle.

- Dette er første gang det blir laget reklame fullstendig på teatrets premisser, med profesjonelle skuespillere i rollene. Vi er stolte av å ha med oss Per Christian Ellefsen på scenen, og håper og tror vi har funnet en form som gjør at vårt lille teaterstykke blir godt mottatt av teaterpublikummet. To av skuespillerne i «The Producers», Jan-Martin Johnsen og Bartek Kaminski medvirker også, før de setter i gang sitt eget show. Vi har også lagt inn en liten overraskelse, som vi håper at publikum vil sette ekstra pris på, sier Nina Skotte.

Teatersjefen positiv
Oslo Nye Teaters sjef, Catrine Telle, synes nyskapningen er spennende.

- Vi er alltid åpne for å prøve noe nytt, og kombinasjonen Freia og Oslo Nye Teater er kledelig for begge parter. Begge har en solid og lang historie knyttet til Oslo, og har betydd mye for byen på hvert sitt felt. Vi har hatt Freia som tilbud til vårt publikum i alle år, så det var i grunnen på tide å utvide samarbeidet, sier Catrine Telle og gleder seg til premieren.

- Moderne budskap
Reklameteatret handler om hvordan Walter Huber utviklet sin siste sjokolade, Walters No 156. Walter Huber var smaksutvikler i Freia, og er den eneste ikke-kongelige som har fått sjokolade oppkalt etter seg.

- De to produktene som er oppkalt etter vår smaksutvikler Walter Huber har noe helt eget ved seg som gjør at de oppfattes som klassikere, til tross for at de begge er relativt nye. Vi ønsket å gjenspeile dette ved å sette opp reklamen på teateret. Det er et moderne budskap, men vist på en klassisk måte – ikke så ulikt Walters sjokolader, sier merkevaresjef Nina Skotte.