Solveig Schanke Eikum er ansatt som eksekutiv produsent og leder for fakta og TV-dokumentarer i produksjonsselskapet Fenomen.

- Det siste året har vi fylt på med toppfolk blant alle våre virksomhetsområder, nå så vi det var på tide med en en erfaren eksekutiv produsent innen fakta- og dokumentarfeltet. Solveig passer helt perfekt inn hos oss med tung faglig erfaring både kreativt, journalistisk og som leder, sier Tom Marius Kittilsen, administrerende direktør og kreativ leder i Fenomen, i en pressemelding.

Schanke Eikum kommer sist fra ITV Studios Norway hvor hun har vært eksekutiv produsent.

- Jeg er utrolig glad for å få bli en del av Fenomen-familien, som består av en sjelden bra samling av dyktige historieforteller på ulike plattformer, sier Schanke Eikum. 

Hun har vært serieskaper for «Redningshundene» (NRK) og produsent og redaktør for programmer som «Blålys» (TV 2), «Vennejakten» (NRK), «Samme tid neste år» (TV 2) og «På liv og død» (TVNorge).  

- Å lage dokumentarer innebærer ofte å vandre i krevende landskap, og jeg er glad for at Fenomen vil fortsette å satse for å bygge opp et fagmiljø på feltet. Vi er allerede godt i gang med flere prosjekter i produksjon, som jeg gleder meg til å følge, sier Schanke Eikum. 

Fenomen teller 30 ansatte og produserer alt fra podkaster og reklamefilm til dokumentarer, spillefilmer og dramaserier,