Jobben med å slå sammen de to TV-distribusjonsselskapene Viasat og Canal Digital til en ny nordisk TV-gigant med 1,2 millioner abonnenter i alle de fire nordiske markedene fortsetter. Etter at selskapet har funnet sitt nye navn og sin nye merkevare i Allente, starter jobben med å bygge nye nettsider med alle tenkelige digitale tjenester, det være seg ehandel, kundeservice og produktinformasjon.

- I et marked med stor konkurranse er Allente det friske pustet, med sterke produkter, høy kvalitet og høy brukeropplevelse, sier Mahmoud Mustapha, operasjonell direktør i Allente.

Les også: Disse får jobben med å lede erkerivalenes nye TV-selskap Allente – skal løfte antallet Viaplay-kunder

Til dette løftet har Allente valgt NoA Making Waves som strategisk partner og digitalbyrå og det er virkelig snakk om et løft. Allente har i dag åtte forskjellige nettsider som skal bli én. Planene er at alle Viasat Consumer- og Canal Digital-kunder suksessivt skal over på nye tjenester og kanaler hos Allente i løpet av våren neste år.

- Vi har vært på jakt etter en partner som forstår samspillet mellom merkevarebygging, kommunikasjon og digitale brukeropplevelser. I prosessen vi har kjørt har vi lyttet til mange byråer, men Making Waves skilte seg tidlig ut gjennom sin holistiske tilnærming til brukeropplevelse, personalisering, SEO, innhold og teknologi. De utfordret oss på flere områder, og var veldig tydelig på vårt potensiale og våre weak spots, sier han. 

- Det blir et dream team
Dermed føyer Making Waves seg inn i rekken av samarbeidende byråer. Fra før har Kampanje skrevet om den store reklamepitsjen som endte med at Allente droppet Try til fordel for Nord DDB. Nå kommer også Making Waves inn.

- Vi ser nå fram til å addere Making Waves til teamet av Allente-partners bestående av Nord DDB, Starcom og Zynk. Det er et dream team for selskapets lanseringskampanje, sier Mustapha.

Rådgiver og kundedirektør i Making Waves, Erik Jansson, sier «jobben er stor».

- Ja, den er stor fordi den er kompleks. Det er fire land, ulike markedsposisjoner og et vanskelig tema å fortelle om på en enkel måte. Bare ta forskjellene som går på strømming, lineært, bredbånd, fiber og parabol. Alt skal forklares. Og skal du dekoder på hytta inkludert eller ikke og app og ikke-app. Også er det mye innhold som skal flyttes over og skrives. Det er en stor flyttejobb og det er mange ting å tenke på når alle kunder blir Allente-kunder fra og med lansering neste  år, både nye og de gamle, eksisterende kundene, sier Jansson.

- Har dere gjort noe lignende før?

- Ja, vi jobbet en del med Get og deltok i arbeidet med å bygge en ny side, men den ble aldri lansert ettersom Telia kjøpte Get, sier Jansson.

Får jobben:

Kundedirektør og rådgiver i Making Waves, Erik Jansson, får jobben med å bygge opp Allente på nett.

Tenker søk fra dag én
Jansson sier han tror den totaliteten i NoA-systemet var noe av det som traff hos kunden. 

- Også det veldig viktig når man bygge en site, å tenke teknisk SEO fra dag én. Det må være gjenkjennbart når brukerne søker på nett og da må det bygges inn fra starten. Her skal vi jobbe med NoA Connect fra starten og jeg tror dette var noe av det Allente falt for, sier Erik Jansson, rådgiver og kundedirektør i Making Waves.

Mustapha i Allente sier web som salgskanal er viktig for den nye TV-distributøren, både i form nysalg og betjening av eksisterende kunder.

- Making Waves har overbevist oss hvordan de bringer inn teknisk SEO og datadrevet markedsføring tidlig, gjennom sin søster i NoA Connect og når de i tillegg kan levere på både strategi og produksjon av content ble dette en super match for oss, sier han.

Les også: Solgte byrået sitt til North Alliance – nå gjør han seg klar til å slutte i selskapet

- Må være personalisert
Allente sitter på mye data om sine kunder allerede og «disse dataene skal brukes til å lage personaliserte opplevelser», ifølge Making Waves-rådgiveren. 

- En fotballfrelst 35-åring i Århus, et pensjonistektepar i Umeå og tre-barns familien i Egersund har ulike behov og ønsker og det må vi møte med relevans både på innhold, prioritering av budskap, oppsalg, anbefalinger og rettledning, sier Jansson. 

- Skal dere også jobbe med brukergrensesnittet man som seer møter hos Allente?

- Nei for øyeblikket er det ikke det som møter seerne som ligger i oppdraget, sier han.

Den nye siden skal bygges på publiseringsløsningen Episerver.

- Dette blir et drømmeprosjekt fordi vi skal spille på alle de kapabiliteter som skal til for å skape lønnsom e-handel. Allente fremstår som en start-up med både muskler, evne og vilje til å lykkes. Hele løsningen skal bygges på Episerver DXP som plattform, og utvikles i samarbeid med Allente Teknologiavdeling, Making Waves i Oslo og Krakow, sier Jansson.