Analyseselskapet EPSI har på ny målt kundetilfredsheten blant kundene til de norske TV-distributørene og ikke overraskende er det Altibox som topper listen. Kvaliteten på tv-tjenestene til Altibox vurderes totalt sett som den beste og det er 11. året rad at Altibox tar hjem seieren.

- Resultatene er tydelig på at brukervennligheten og enkelheten i Altibox sin tv-løsning er bedre enn hos konkurrentene. På toppen av dette har Altibox et godt servicenivå, og nyter høy tillit blant kundene, sier Fredrik Høst, daglig leder i Epsi Norge.

Les også: Altibox reagerer på prisforskjell: - Tydelig at TV 2 vil ha flest mulig egne kunder

Også innenfor bredbånd topper Altibox selskapet kan dermed slå seg på brystet med mest fornøyde bredbåndskundene i tillegg.

- Vi er utrolig glade og takknemlige for at kundene setter pris på innsatsen vi legger ned for å gi dem stadig bedre underholdningsopplevelser og stabile bredbåndstjenester med høy kvalitet. Det er godt å se at det sterke nasjonale fibernettet som våre gode samarbeidspartnere i Altibox-partnerskapet har bygget ut, har taklet økt trafikk som følge av koronaviruspandemien og gitt kundene gode opplevelser, sier administrerende direktør Tor Morten Osmundsen i Altibox.

I andre enden av skalaen finner en Telias TV-distributør Get som nylig fikk nytt navn.

Les også: Telia vraker Get-merkevaren

Topp og bunn:

Altibox topper listen over de TV-distributørene som har de mest fornøyde kundene på det norske TV-markedet. Telias TV-leverandør Get, som i dag bare heter Telia, har en jobb å gjøre. Foto: Epsi.

Strømmeselskapene setter standard
Studien blant TV -distributørenes kunder viser at tilfredsheten faller, og at bransjen nærmer seg nye bunnivåer.  Epsi mener «et stadig større utvalg av strømmetjenester gjør at det nå er en overvekt blant tv-kundene som ser mer på underholdning gjennom strømmetjenester enn på tv-tilbudet fra tv-distributørene.»

- Tv-leverandørene blir i økende grad sammenlignet med strømmetjenestene, og denne «spillover-effekten» vil stille nye krav til tv-distributørene i årene som kommer, heter det i en melding.

Det gir seg utslag på selve brukeropplevelsen, mener Epsi, som viser til at «nordmenn strømmer mer innhold enn noen gang tidligere» og «tv-leverandørene i større grad enn før sammenlignes med strømmetjenestene.» Brukergrensesnittet og funksjonaliteten til strømmeleverandørene blir dermed det nye referansepunktet.

- Vi ser effekter av dette i årets tv-studie. Brukervennligheten til tv-distributørene vurderes som vesentlig dårligere enn i fjor, og kommer nok hovedsakelig av at forventningene til enkelhet og brukervennlighet stiger som et resultat av hva kundene opplever andre steder, sier Høst.

Slik gikk det sist gang Epsi gjennomførte studien. Les også: Altibox har de mest fornøyde tv-kundene - Get faller på ny måling

- Misfornøyde borettslagskunder
Særlig blant borettslagskundene er tilfredsheten lav, viser undersøkelsen. 

- Disse kundene er misfornøyde med leverandøren sin. Skal tv-distributørene klare å holde på kundene over tid, må det gjøres en ekstra god jobb med å fremsnakke innholdet og tjenesten under ett. Tv-selskapene må overbevise kundene om at borettslaget og deres beboere har valgt rett leverandør, sier Høst.

En utvikling de siste årene har vært at tv-leverandørene i større grad har inkludert strømmetjenester som HBO og Viaplay som en del av tv-pakken eller som et tilvalg gjennom et poengsystem. Studien viser at rundt halvparten av kundene har tilgang til en slik strømmetjeneste gjennom sitt tv-abonnement.

- Denne satsningen fra tv-leverandørene ser ut til å være populær. De kundene som har tilgang til strømmetjenester gjennom sin tv-leverandør er mer fornøyde og ikke minst mer lojale enn de som ikke har det, fortsetter Høst. 

Studien baserer seg på 1000 dybdeintervjuer med privatpersoner rundt om i Norge.

Best på bredbånd:

Altibox leverer også best på bredbånd i Epsi-målingen. - Kundene forteller om en stabil og rask internettjeneste, samt god service når de måtte trenge det, sier sjefen i Epsi Norge, Fredrik Høst.