Norges mest tilfredse bredbånds- og tv-kunder tilhører Altibox-partnerskapet. Det er tiende året på rad at det stavangerbaserte selskapet som er en del av energikonsernet Lyse topper listen over selskapene med de mest fornøyde bredbåndskundene. Også på tv-siden går det bra der Altibox forsvarer seieren fra i fjor, etter at Viasat yppet seg for noen år siden*. 

Les også: Altibox ned fra tronen - nå er Viasat-kundene de mest fornøyde

Konserndirektør Toril Nag i Lyse-konsernet, som eier Altibox og en rekke av Altibox-partnerne, er svært glad for at kundene fortsatt er fornøyde med fiberen og de digitale tjenestene.  

- Dette er fantastiske resultater som inspirerer oss til å fortsette arbeidet med å levere fiber i hele Norge, sier Toril Nag.

Nags hypotese er at sterk lokal forankring i hele landet gjennom lokale fiberpartnere, kombinert med et nasjonalt Altibox med sterke nasjonale og internasjonale partnere og rikt innhold, til sammen gir gode kundeopplevelser.  

- Bredbånd og tv er tradisjonelt sett bransjer kundene ofte gir dårlige tilbakemeldinger. At våre privatkunder på bredbånd er enda mer fornøyde i år enn tidligere – selv om bransjen totalt sett går ned – er ekstra gledelig, sier Nag. 

Altibox må imidlertid konstatere at poengscoren går noe ned fra fjorårets måling. 

- Vi er i tøff konkurranse med dyktige aktører, og tar på alvor at kundene har høye krav til bransjen. Kundenes tilfredshet og lojalitet er ingen selvfølge, men krever hardt arbeid hver dag. Derfor er vi ekstra stolte over å fortsatt ha de mest tilfredse og lojale kundene både på bredbånd og tv, sier Thomas Skjelbred, daglig leder i Altibox.  

Les også: Altibox slår tilbake – vipper Viasat ned fra tronen

- Ønsker større valgfrihet
Det er Epsi som gjennomfører målingen som viser at «norske tv-kunder opplever at de har en tv-tjeneste som teknisk sett fungerer bedre enn før». Andelen klager har falt fra 28 prosent i fjor til 21 prosent for bransjen under ett, noe som ifølge Epsi «vitner om en mer stabil tjeneste med blant annet mindre hakking.»

- Når kundene blir spurt om hva de mener kan bli bedre, svarer mange at de ønsker større valgfrihet i forhold til innhold, sier Fredrik Høst i Epsi Rating Norge.

I undersøkelsen kommer det også frem «at mange tv-kunder rundt om i landet som sitter med følelsen av at de ikke får tilstrekkelig med verdi for pengene hos tv-distributørene.» En rekke kunder forteller at de har alt for mange kanaler de ikke trenger, og vil heller ha færre men «bedre» kanaler i pakken, ifølge Epsi. 

- Disse tilbakemeldingene tyder på at de ulike poengsystemene som er lansert, der tv-kundene selv kan bytte ut kanaler med andre kanaler etter eget ønske, enten ikke er gode nok eller at kundene ikke har fått dette med seg, fortsetter Høst.

Les også: Telenor mer enn halverer antall faste tv-kanaler - men gir kundene flere poeng enn rivalene

Get sliter 
Også RiksTV gjør en relativt god figur, og kundene opplever RiksTV som pålitelig tv-leverandør det er enkelt å forholde seg til. Ifølge Epsi får RiksTV dessuten mange gode tilbakemeldinger på deres kundeservice og går også svakt frem på listen målt i poeng.

Get derimot faller og går kraftig tilbake. Selv om Get i dag er blitt en del av Telia får tv-selskapet deres svakeste tilbakemelding fra kundene siden målingen startet i 2010. Et resultat på 60,7 betyr at en stor andel av kundene er misfornøyde. Ifølge kundene er det en del å ta tak i når det gjelder brukervennlighet og stabilitet på tv-tjenesten.

- Det er omtrent på samme nivå som før, men kundene føler de har et problem med stabiliteten og vi ser det også på bredbånd hvor de heller ikke skårer godt. Kundene opplever at det henger seg litt når de skal bruke løsningen også er det litt å trekke på innholdet, sier Høst til Kampanje.

Kommunikasjonsdirektør Henning Lunde i Telia lover bedring.

- Vi er ikke fornøyd med resultatet og har ambisjoner om å ligge langt høyere fremover. Vi har blant annet lansert WiFix som har blitt veldig godt mottatt av våre kunder, og vi tar kontinuerlig grep for å bedre våre kunders reise med oss, sier han.

Det er en omfattende måling av kundetilfredsheten med tv-distributørene i Norge som Epsi legger frem. Studien baserer seg på drøyt 1.150 dybdeintervjuer med privatpersoner rundt om i Norge.  

Her kan du se listen over tv-distributørenes kundescore. Alle tall fra Epsi. 

Plassering Selskap 2019 2018 Endring 
1.  Altibox 69,6 70,0 - 0,4
2. RiksTV 67,4 66,7 + 0,7
3.  Canal Digital 63,7 65,4 - 1,7 
4. Telenor (kabel-tv) 63,4 64,0 - 0,6
5.  Øvrige 63,1 58,1 + 5,0
6. Get 60,7 62,1 - 1,4


*Til Kampanje opplyser Epsi at i år har Viasat blitt en del av kategorien Øvrige som dermed vokser en del fra tilsvarende tall i fjor ågrunn av vekting.Årsaken til at Viasat nå legges i denne kategorien skyldes at kundegrunnlaget begynner å bli så tynt på det norske markedet, men Epsi sier poengene ikke er så langt unna fjorårets måling.