Schibsted fortsetter å investere tungt i nye, globale og lokale plattformer for personifisert og målrettet annonsering. Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Schibsted innrømmet overfor Kampanje for ett år siden at de amerikanske teknologigigantene hadde annonseprodukter og teknologi som overgikk den norske mediekjempens arsenal av produkter og tjenester. Siden da har en massiv teknologisk satsing pågått for fullt. I 2016 har Schibsted en krigskasse på 250-300 millioner kroner til den digitale opprustningen i mediekonsernets markeder verden over.  Det er en dobling sammenlignet med fjoråret.

- I fjor brukte vi 150 millioner kroner, i år blir det 250-300 millioner kroner. Mye av det er personalkostnader. Siden i fjor har vi anstatt i overkant av 100 teknologer, forteller konsernsjef Rolv Erik Ryssdal til Kampanje.

Snappet teknologer fra Yahoo
Schibsted har snappet teknologikonkurrenter i konkurranse med Facebook og Google, forteller Ryssdal.

- Yahoo la ned London-kontoret før sommeren i fjor og da var vi interessert i ti av de ansatte og endte opp med åtte av dem. Jeg vet at Facebook også var interesserte i dem, så det syntes vi var moro. Vi solgte inn Schibsted som det mest spennende selskapet du aldri har hørt. Det er nok to grunner til at vi tiltrekker oss talentfulle teknologer: De synes det er spennende at vi bygger opp noe nytt, og så er det slik at når vi ansetter kjente teknologer, så blir det lettere å lokke til seg flere.

- Teknologene sitter blant annet i London, fordi det er lettere å tiltrekke seg talenter. I tillegg sitter de og jobber i Oslo og Barcelona., legger Ryssdal til.

Les også: Schibsted ansetter 100 nye teknologer

Les mer: - Blir mer et teknologiselskap

På Schibsteds resultatpresentasjon i dag kom teknologiprofilen Rian Liebenberg noen med drypp fra mediekonsernets pågående teknologiske utrulling. Alt handler om skape globale og lokale plattformer og digitale økosystem som skal gjøre Schibsted mer attraktiv blant annonsørene. Slik skal den skjerpede konkurransen fra aktører som Facebook og Google møtes.

- Dette er et voksende marked som vi tror våre merkevarer kan vokse i. Vi ser allerede gode og lovende resultater, sier Rian Liebenberg, som Schibsted skapret fra Google.

- Vi er på jakt etter muligheter
I tillegg til å investere noen hundre millioner kroner i produkter og teknologoer, så er også Schibsted beredt til å gjøre nye, store oppkjøp.

I fjor kjøpte Schibsted det svenske rubrikknettstedet Hemnet for 1,5 milliarder kroner. Flere oppkjøp kan være på trappene.

- Vi har en finansiell stilling og balanse som gjør at vi kan kjøpe hvis det er interessant. Det har vi god kapasitet til. Vi er på jakt etter muligheter, men jeg kan ikke si noe mer om det.

- Hvilke markeder er mest interessante?

- Vi ser oss om i de markedene vi allerede er i. Det er nok mest sannsynlig at det skjer i Europa. De mest spennende vekstmarkedene er Spania og Frankrike. Der er vi godt rigget for videre vekst.

Les også: Schibsted kjøper Hemnet

Les også: Hun skal skape fremtidens Schibsted