Eggs Design-gründer Ulla Sommerfelt sluttet i designbyrået etter 11 år i fjor sommer. Nå er hun klar for en ny lederjobb og nå vender hun oppmerksomheten mot andre gründere i Startup Norway.

Sommerfelt ble kjent med den private organisasjonen som styremedlem i november i fjor, men ble raskt spurt om hun ville ta over lederjobben i selskapet.

- Maja og Knut er dyktige på sine områder og ønsker tid til å fokusere der de er best. De hadde lyst til å hente inn en person som kunne lede selskapet inn i ny vekst og enda mer drivkraft, sier Sommerfelt med henvisning til gründerne Maja Adriaensen og Knut Røst Wien.

- Hva slags ambisjoner har du for Startup Norway?

- Det får vi komme tilbake til. Akkurat nå har vi fokus på å levere et knallbra Startup Extreme, som vi holder på å gjøre klart til i Hemsedal. Det skal bli et kjempebra arrangement med masse energi, glede og naturopplevelser.

Sommerfelt forteller at hun brenner for å gjøre forretningslivet mindre formelt.

- Vi skal ta samtalene ut av møterommene og konferansehotellene og ut i naturen sånn at man får en annen atmosfære og lærer å kjenner hverandre på en annen måte.

- Hva har du gjort siden du sluttet i Eggs?

- Jeg har reist rundt og vært mentor for startups og scaleups i mange ulike land som Ukraina, Spania, Malaysia og Danmark. Jeg har også skrevet boken «Firesoul Leadership». Den handler om å bygge en kultur og gå fra gründer til å bli leder.

Boken er inspirert av erfaringen fra Eggs.

- Det var det vi gjorde i Eggs, så mange av erfaringene mine derfra handler om at man kan designe en kultur.

Jobben som daglig leder i Startup Norway blir noe helt annet, forteller hun.

- Startup Norway er et lite økosystem i seg selv, men vi jobber ikke på konsulentbasis og det er ikke et selskap jeg har startet selv. Jeg hopper på et tog i fart.

- Kommer du til å bli partner i Startup Norway?

- Ja, jeg kommer til å gå inn med kapital.

Men først er det bakken som kaller i Hemsedal.

- Nå er jeg på vei ut i bakken for å stå på ski. Jeg er en danske som begynte å stå på ski da jeg var 42 år, så jeg er ikke ekspert, men det er mye glede!