Det opplyser EU-kommissær Thierry Breton på meldingstjenesten X, tidligere Twitter.

Tiktok er eid av det kinesiske selskapet Bytedance. Det er regelverket Digital Services Act (DSA) som bildedelingstjenesten mistenkes å ha brutt.

- Beskyttelse av mindreårige har høyeste prioritet for DSA. Som en plattform som når ut til millioner av barn og tenåringer, må Tiktok overholde DSA full ut, sier Breton i et dokument som nyhetsbyrået Reuters har fått tilgang til.

Tidligere har EU-kommisjonen også startet gransking av X for mulige brudd på DSA. I ytterste konsekvens kan Tiktok få ordre om å betale 6 prosent av sin globale omsetning i bøter hvis selskapet blir funnet skylding.

- Tiktok har banebrytende funksjoner og innstillinger som beskytter tenåringer og holder dem under 13 år borte fra plattformen, noe som er et arbeid både vi og alle andre i vår bransje jobber utrettelig med å sikre, skriver Tiktok i en epost til NTB.

- Vi vil fortsette å jobbe med eksperter og bransjen generelt for å holde unge mennesker på Tiktok trygge, og ser dette som en god anledning til å forklare vårt arbeid for EU-kommisjonen i detalj, skriver de videre.

Les også: Apple kan om kort tid få en EU-bot på en halv milliard euro