Sopra Steria, et konsulentselskap som jobber med digitalisering, innovasjon og bærekraft, har vært svært aktive på byråmarkedet den siste tiden og kjøpt flere selskaper som blant annet Footprint og Eggs Design. Nå begynner konsulentgiganten også å tiltrekke seg folk fra den mer kreativt orienterte delen av bransjen.

En som melder overgang nå er Pål Smitt-Amundsen i Try. I kommunikasjonsselskapet har han vært med fra oppstarten fra Apt til Try Apt og til Try Dig.  Nå mener han tiden var «inne for å skape nye spennende ringvirkninger i markedet»

- Jeg har kost meg med å skape konsepter, digital kommunikasjon og tjenester med både kode og kreativitet. Noen ganger også med loddebolt og skrutrekker. Etter hvert synes jeg det også var spennende å snakke mer. Jobbe mer med mennesker. Å formidle de fantastiske teknologiske mulighetene vi har. På konferanser, for kunder og kolleger. Sopra Steria og jeg er slikt sett en knallbra match, sier Smitt-Amundsen.

I Try har han jobbet som teamleder, innovasjonsansvarlig og kreativ teknolog med mer. Nå blir han forretningsutvikler og kreativ teknolog i selskapet.

- Når du går fra Try til Sopra Steria følte du at du gikk til en annen bransje?

- Ja, det er absolutt annerledes. Jeg hadde et ønske om å jobbe med løsninger med en høyere grad av nytteverdi, for samfunnet og brukere generelt. Å kunne være med på å skape løsninger som gjør en forskjell i folks liv. XR-satsingen Holocare til Sopra Steria, hvor flere sammen kan planlegge kirurgi på innscannede organer i 3D blåste meg av banen, så jeg gleder meg skikkelig til å jobbe mer med XR-teamet her.

Vil hjelpe verden fremover
Før han begynte i Sopra Steria kjørte han en «gerilja- referansesjekk» av selskapet, kan han fortelle.

- Alle var positive og snakket om hyggelige og flinke kolleger, spennende prosjekter, høy trivselsfaktor, faglig deling og gode utviklingsmuligheter. Da ble veien kort, sier Smitt-Amundsen.

Marius Røed blir Smitt-Amundsens nærmeste leder i Sopra Steria. Han jobber som ansvarlig for frontend, mobil og CMS i konsulentselskapet.  Han mener at med sin lange og brede erfaring vil Smitt-Amundsen styrke Sopra Sterias tverrfaglige satsning «mellom kreativitet, innovasjon og teknologi.»

- Pål har vist en genuin interesse for hvordan teknologi kan brukes til å lage nye grensesprengende brukeropplevelser for å løse brukerbehov og skape forretningsverdi. Spesielt hans erfaring fra å jobbe tett med designdisipliner og kreative folk med brukeren i sentrum, gjør at han til en spesielt bra match for oss, sier Røed.

- Fristende med større fagområder
I Norge sørger 3000 medarbeidere for en årlig omsetning på over 4 milliarder kroner i 2022. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø.

- Tror du flere av dine kolleger fra den kreative bransjen er fristet til å gå over til de store konsulentselskapene?

- Jeg tenker at man fort kan være fristet til å jobbe med større fagområder, som at vi har over 100 stykker som jobber med kunstig intelligens her i Sopra Steria. Og når man har jobbet lenge i ett sted som jeg gjorde, så er det lett å bli komfortabel, noe som strengt tatt ikke er bra for noen. Jeg elsker at det nå kiler i magen på jobben igjen, med nye utfordringer som forretningsutvikler her i Sopra Steria, sier han.