En av kategoriene i «Gulltaggen»-kåringen er «Design og teknologi» og ble det torsdag kveld delt gull til både Unfold og Bekk. Unfold fikk gull for arbeidet med den digitale plattformen Steddy i kategorien «Produkt og tjeneste». Kunden var her byggevarekjeden Mestergruppen.

- Gulltaggen er en viktig kåring. Vi var her i fjor med Flyr og fikk et diplom, så dette var veldig mye bedre, sier Max Berg i Unfold til Kampanje.

Ifølge juryen har Unfold ved bruk av «teknologi skapt en enkelt, troverdig og sømløs tjeneste som gjør det lett, oversiktlig og trygt å benytte seg av håndverkere i et privat oppussingsprosjekt.»

- God kommunikasjon mellom partene, synliggjøring av endringer i prosessen og et oversiktlig prisbilde gjør at tjenesten oppleves trygg å bruke, heter det.

I klassen for «Digital opplevelse» var det Bekk som fikk gull og det for jobben med det interaktive universet i «Urskogen Silva» for Nasjonalmuseet. Kreativ rådgiver og prosjektleder Nina Inberg i Bekk har jobbet med Nasjonalmuseet i drøye to år og kunne glede seg over prisen selv om innrømmet at konsulentgiganten ikke alltid er å finne på de store markedsføringsscenene.  

- Bekk er et stort selskap så hva betyr det for dere å markere dere på Gulltaggen?

- Vi synes dette er fantastisk bra. Det er ikke et sted vi frekventerer veldig ofte. Vi har ofte løsninger som er veldig viktig for samfunnet og folk, men som det kanskje ikke stråler gull og glitter av og som kan komprimeres ned i kjempefin casefilm. Men akkurat nå med «Urskogen Silva»-prosjektet og Nasjonalmuseet skjønte vi at her måtte vi melde oss på. Det er rett og slett en innmari fin jobb, sier Inberg til Kampanje.

Juryen la her til at Bekk har gjort «et fantastisk stykke arbeid» og klart å utvikle en tjeneste «som begeistrer målgruppen barna i høy grad.»

- Den oppleves som et spennende eventyr der barna selv får delta i å bygge utstillingen samtidig som de lærer om nasjonalromantikken og blir engasjerte i aktuelle temaer som klima, truede dyrearter og bevaring av urskogen, heter det i jurybegrunnelsen.

I denne «Design og Teknologi»-kategorien er det Bendik Høibraaten, seniordesigner i Try, som har vært juryleder.

- Juryen har sett etter minneverdige arbeider som inspirerer og skaper begeistring gjennom kreative virkemidler, godt håndverk og helstøpt gjennomføring, sier han.

Gull i Gulltaggen:

Med Urskogen Silva kunne Hans Christian Øren, NIna Inberg, Holger Ludvigsen og Anders Christensen fra Bekk feire gull i Gulltaggen sammen medJunjie Cao og Guri-Guri Henriksen. Foto: Eivor Eriksen.