Tidligere i år meldte Kampanje om at Høyre samarbeider med det norske rådgivningsmiljøet Amidays for å bli bedre på bruken av markedsføringsteknologi og datadrevet annonsering i 2023-valgkampen. Det samarbeidet fikk denne uken en foreløpig topp da partiet stakk av med den gjeveste prisen for beste datadrevne reklamevideo på Reed Awards, kommer det frem av i en pressemelding. 

Kampanjesjef i Høyre, Pia Wexels, forteller at teknologien til Seen har fascinert dem lenge og at de ble inspirert av søsterpartiet i Sverige som ved siste valg gjorde stor fremgang mye takket være datadrevet reklame. 

- Derfor testet vi datadrevet film mot alle medlemmene i Høyre. Vi var så fornøyde med resultatet at vi har signert avtale om å gjøre denne teknologien til et av våre hovedgrep utover direkte velgerkontakt. Lokalvalg handler om nærhet og relevans, og det er nettopp det vi får til gjennom bruk av teknologien, sier hun. 

Reed Awards er en av verdens mest prestisjefylte kåring for politisk kommunikasjon. Kåringen finner sted i Las Vegas hvert år, og samler mange byråer som hjelper politikere i valgkamper både i USA og internasjonalt. Høyre og Erna Solberg var nominert til prisen «Best international online video» og gikk altså til topps i denne klassen.

I fjor høst laget partiet flere personaliserte filmer hvor de snakker til velgerne sine på en-til-en nivå, der man sier navnet på den som ser filmen og snakker om et tema som akkurat denne velgeren er opptatt av. Det er Petter A. Stordalens norske teknologibyrå, Seen, som har utviklet teknologien.

- Vi har flere valgkamper i Europa som vi skal delta i fremover med teknologien, blant annet i Sveits. Og vi er veldig nærme med å signere i to land til, samt for EU-valgkampen neste år, sier daglig leder i Seen Kjell Martin Nerstad. 

Selskapet opplever at interessen for teknologien er stor og de planlegger ekspansjon i USA. 

- I februar ble de spesialinvitert til Demokratenes nasjonalkonferanse i Philadelphia. Der fikk vi håndhilse på president Joe Biden, og visepresident Kamala Harris. Vi merker at interessen er stor for teknologien, og vi oppretter kontor i USA om kort tid, for å kapitalisere på dette, sier Nerstad. 

Det norske byrået vant også to andre priser sammen med den svenske statsministeren, Ulf Kristersson og Moderaterna.