Lederen av justiskomiteen på Stortinget vil ha et forbud mot å bruke TikTok på regjeringens mobiltelefoner.

- Forslaget er ferdigskrevet og skal bare leveres inn, sier leder i justiskomiteen på Stortinget, Per-Willy Amundsen, til Dagbladet.

Frp-forslaget skal omfatte hele regjeringsapparatet. Dermed vil det forby alle medlemmer av regjeringen, statssekretærer, politiske rådgivere og ansatte i departementene å ha TikTok på sin jobbtelefon.

Forslaget som fremmes denne uka kommer ikke lenge etter at justisminister Emilie Enger Mehls (Sp) bruk av TikTok. Etter flere måneder med spørsmål, vedgikk Mehl til slutt at hun har hatt den omstridte kinesiske appen på statsrådsmobilen i en drøy måned.

Les også: - Emilie Enger Mehls bruk bidrar til å legitimere TikTok

Også flere EU-land innfører nå et forbud.  Sist uke innførte EU-kommisjonen forbud mot å laste ned TikTok på jobbtelefonen for alle kommissærene og ansatte i det enorme EU-byråkratiet. Samtidig har danske sikkerhetsmyndigheter gjort et liknende grep. Før jul undertegnet president Biden et forbud i USA. Også Canada forbyr Tiktok på telefonene til regjeringsansatte. 

- Vi må hjelpe regjeringen å skjønne alvoret, sier leder i justiskomiteen Per-Willy Amundsen.

Tiktok er eid av kinesiske ByteDance, og de siste månedene har det oppstått frykt i vestlige land for hvor stor tilgang kinesiske myndigheter har til brukerdata som samles inn via appen.