Teknologi- og designselsapet Knowit gjennomfører et oppkjøp av Marketing Clinic. Ifølge en pressemelding vil Marketing Clinic primært bli en del av Knowit Insight, et forretningsområde i Knowit som tilbyr tjenester innen ledelsesrådgivning.

Marketing Clinic skal i sommer innlede et tett samarbeid med sine nye kolleger og skal i løpet av året gradvis bli en integrert del av Knowit-brandet. 

- Vi ønsker våre nye kolleger fra Marketing Clinic velkommen til oss i Knowit. Ved å kombinere Marketing Clinics sterke nordiske markedsposisjon og kompetanse innenfor merkevare-, vekst- og lønnsomhetsstrategier med Knowits brede kompetanse innen digital transformasjon og endringsledelse, blir vi en enda sterkere partner til både eksisterende og nye kunder, sier Carin Strindmark, sjefen for Knowit Insight.

Knowit Insight bistår bedrifter og organisasjoner innen områder som vekst- og lønnsomhetsstrategier, utvikling av nye forretningsmodeller, endringsledelse og cybersikkerhet.

Ifølge meldingen vil også et resultat av fusjonenen være at forretningsområdet Knowit Experience – med spesialisering innen merkevarebygging, kundeopplevelse og markedsstrategi – får sterkere ressurser og kompetanse.

- Utfyller hverandre godt
Marketing Clinic har i mange år bistått flere store merkevarer med å gripe nye forretningsmuligheter og skape mer lønnsomme kunderelasjoner. Knowit mener de nå vil få en sterkere plattform innen ledelsesrådgivning, men også et forsterket tjenestetilbud innen merkevarestrategi og kundeopplevelser. 

- Vi ønsker å fortsette å være en vekstpartner for våre kunder og støtte deres utvikling mot en mer bærekraftig og kundeorientert virksomhet. Vår erfaring er at våre kunder oftere har behov for tverdaglige team og samarbeid for å dra nytte av muligheter innenfor digitalisering. Marketing Clinic og Knowit utfyller hverandre godt, og sammen kan vi bli en enda sterkere partner for våre kunder. Jeg er overbevist om at sammenslåingen vil være svært positiv for alle interessenter og ser frem til å bli en del av Knowit, som har en sterk merkevare og er på en spennende vekstreise, sier Kati Nurminen, Nordisk administrerende direktør i Marketing Clinic.

Catharina Stackelberg, grunder og nåværende styreleder i Marketing Clinic, mener fusjonen mellom de to selskapene skaper store muligheter for både kunder og ansatte.

- Vi har hatt en sterk vekstreise siden vi etablerte selskapet for 17 år siden, og i dialogen med Knowit har det blitt tydelig at vi deler felles verdier og lidenskap for å hjelpe våre kunder med å bygge sterke, bærekraftige merkevarer og utvikle forretningsstrategier i en verden som forandrer seg raskt. Derfor føles det naturlig å bli en del av et større univers i Knowit, sier Nurminen. 

Knowit kjøper holdingselskapet Marketing Clinic Oy, som igjen eier 100 prosent av selskapene i Finland, Norge og Sverige. Oppkjøpet forventes å være ferdigstilt i månedsskiftet juni-juli i år. 

Les også: Knowit sluker Creuna - vil bli ledende i Norden