For et drøyt år siden byttet digitalbyrået Making Waves navn til NoA Ignite, etter 20 år som førstnevnte. I fjor var også første gang på flere år at byrået ikke var et av landets beste teknologi- og designbyråer under Byråprofil. Kommersiell og operasjonell direktør Kay Bjørnvik og markedssjef Håkon Tønnessen innrømmer at navnebyttet kan ha hatt mye å si for fallet fra topplistene.

De er begge relativt nye i byrået. Bjørnvik kom inn i februar 2021, da byrået fortsatt het Making Waves, mens Tønnessen har jobbet der siden oktober 2021. 

- Vi er jo to nye her, og sånn sett håper vi å representere et friskt pust og en litt annen måte å se ting på, innleder Bjørnvik. 

Han trekker frem navnebyttet som hovedgrunnen til at de falt kraftig på listen under fjorårets kåring. Gjennom hele prosessen med navnebyttet har de sett i både side- og bakspeil at det har tatt lang tid å få markedet til å anerkjenne og gjenkjenne det nye navnet, såvel som å få potensielle kunder og kandidater til å bli bedre kjent med nye NoA Ignite, ifølge Bjørnvik.  

- Vi kan vel være så ærlige og si at vi ikke klarte å «naile» navneendringen til poengsum 10 av 10, innrømmer han. 

- Vi lyktes ikke helt
Da selskapet byttet navn herjet pandemien i landet. Mange var på hjemmekontor og det meste måtte skje på digitale flater. 

- Det var et litt mer krevende landskap å navigere i, og det var utfordrende å navigere blant publikum og virkemidler for denne typen kommunikasjon  Vi lykkes ikke helt med det, og vi hadde inntil ganske nært opp til et ønske om å gjøre noe fysisk ut av det. Rett og slett være litt kreative og pompøse, fortsetter Bjørnvik. Det satte runde to med covid en solid stopper for.

Han innrømmer at timingen var dårlig, og at de kunne valgt å vente til forutsetningene var bedre. 

- Men det var såpass mye annet som bygget opp under at dette skulle skje, at det ikke var aktuelt å utsette noe, sier han. 

- Spesielt prosessen med å få Sverige og Danmark inn i samme navnekonvensjon og bli et nytt, geografisk større og kompetansemessig enda bredere og spissere NoA Ignite var viktig for oss. Nå er vi etNoA Ignite med 500 ansatte, som en del av en NoA-familie med over 1200 ansatte som jobber på tvers av land, kunder og kulturer. Det er gøy å være en del av, samtidig som det gir kundene våre store synnergier og enda flere muligheter.

Les også: Kvitter seg med Making Waves-navnet: - Klart vi har brukt tid til å venne oss til tanken

- En tendens til ydmyk kommunikasjon
Bjørnvik tror at NoA Ignite er veldig mye mer enn hva markedet kjenner Making Waves som. 

- Vi har for eksempel en hel avdeling her som jobber med data platforms og med områder som datastrategi og analyser, men jeg tror ikke markedet kjenner godt nok til det. Så kan du spørre om hvorfor vi ikke har vært tydeligere ut i markedet på det, men her har vi helt klart behov for å skru opp volumknappen, sier han. 

Tønnessen beskriver de ansatte i NoA Ignite som «veldig ydmyke» og med høy faglig stolthet. Han tror dette kan gi utslag i at de blir beskjedne på egne vegne, eller ikke bryr seg så mye om ekstern promotering «som de burde».

- De har ikke slått seg på brystet så mye i det siste, så det er noe underkommunisert og en tendens til ydmyk kommunikasjon om det som egentlig finnes her, sier han. 

Tønnessen mener de ansatte har all grunn til å skryte av seg selv.

Bjørnvik nikker, og beskriver det som at byrået «trenger mer utestemme». 

- Vi gjør masse kult med eksisterende kunder og vi har nok å gjøre. Vi er tett opp til utsolgte og har generelt høy etterspørsel etter våre tjenester. Likevel er det noe med hvilken persepsjon vi ønsker å etterlate ute i markedet, hvilken merkevare vi vil bygge og følelsene vi skal vekke hos folk, sier han. 

- Ønsker å være noe nytt
Tønnessen kom til NoA Ignite fra den norske start-up suksessen Douchebags.

- En ting er jo å ha med seg «et tenk» om at vi skal jobbe mer med strategisk merkevarebygging på vegne av NoA og NoA Ignite, men det å ikke kjenne bransjen og ikke la seg friste til å med en gang bare skli inn i persepsjoner som bransjen og vi historisk har vært med på å skape. Det er en fordel, sier Bjørnvik om Tønnessen. 

- Oppfatningen av oss kontra hvilken som helst annen konkurrent i det nordiske markedet kan være litt «same same but slightly different». Vi ønsker å være noe nytt. Det er vel dit vi er på vei nå, og det er der Håkon kommer inn i bildet, legger han til. 

- På hvilken måte vil dere skille dere ut? 

- Med fare for at jeg virker vag, det er noen ting vi jobber med som markedet ikke vet om. Ett eksempel er at vi jobber med noen alternative forretningsmodeller som gir oss en ny markedsposisjonering. Andre eksempler er mer rundt et generelt ønske om å være et spennende og annereldes sted for våre ansatte og der vi er uredde for å la det speile ut i persepsjonen kunder og partnere skal ha, sier han og legger til: 

- Delvis fordi det gir oss en «edge», men også delvis fordi vi mener sterkt at markedet trenger noen i vår sjanger som tørr mer. Når du ser på den kompetansebredden vi har gjennom NoA og den spisskompetansenvi tilfører innenfor produkt- og tjenesteutvikling i NoA Ignite, så er det lett å påstå at vi har et vanvittig potensiale til å tilføre enda mer verdi til kundene våre. Og den reisen har vi såvidt startet på.