Konsernsjef Anne Marit Panengstuen i kjøttsamvirket Nortura sier de nå vet mer om hvem som sto bak dataangrepet de ble utsatt for 21. desember.

- Dette er profesjonelle aktører – selskaper der IT-spesialister får god lønn for å komme på jobb og utføre kriminelle handlinger. Vi overlater etterforskningen til politiet, sier Panengstuen i en melding lagt ut på egne sider.

Les også: - Det finnes ingen vaksine som beskytter hundre prosent mot cyberkriminalitet

Arbeidet etter dataangrepet og gjenoppretting av det gamle systemet har krevd betydelige ressurser, ifølge Panengstuen. Det er Nationen som gjengir intervjuet Nortura-sjefen har delt på egne medlemssider.

Nortura mener imidlertid det er for tidlig å si hva den totale kostnaden vil bli.

- Det er klart at dette koster oss noen titalls millioner kroner i 2021, og vi arbeider fortsatt med å gjenopprette systemene og utvikle en ny Min Side, sier Panengstuen i intervjuet som ligger ute på medlemssidene.

Hun benytter anledningen til å rose egne medarbeidere.

- Takket være dyktige og besluttsomme medarbeidere som tok tak der og da, fikk vi bokstavelig talt koblet Nortura fra omverdenen og hindret at kjeltringene klarte å kryptere datastrukturen vår. Hvis ikke, ville vi vært i en langt verre situasjon, sier Panengstuen.

Panengstuen mener at de ikke ser noen tegn til at personopplysninger har kommet på avveie.