Posten-eide Bas Kommunikasjon (tidligere Netlife Dialog, red. anm.) oppretter datterselskapet Optinn som skal satse på den nye nisjen markedsføringsteknologi. Bas-sjefen Arild Horsberg sier planen er at byrået skal eie 51 prosent og de ansatte resten. Nå har gjort sine første ansettelser.

- Dyktige utviklere med lang fartstid innen løsninger for personalisert kommunikasjon og markedsteknologi vokser hverken på trær eller andre steder. Det er faktisk svært få av de i Norge, samtidig som markedet for martech-løsninger forventes vokse hurtig de kommende årene, sier Horsberg, som er administrerende direktør i Bas Kommunikasjon.

Optinn vil fra 1 januar bestå av tre senior utviklere og de tre kommer fra både Vy og Bouvet. Jarle Hovland, som kommer fra stilling som leder for kundeinnsikt og GDPR i Vy og Christian Lerdal Stenvik som tidligere har vært utvikler og løsningsarkitekt i samme selskap.

- Vi ser et stort markedspotensial i å automatisere det vi kaller datapunkter og hendelser, sier Jarle Hovland, som blir daglig leder i Optinn.

Den tredje nyansatte er Ingvar Ljosland som kommer fra stillingen som konsulent og techlead i Bouvet.

-  Når vi nå har fått muligheten til å etablere et dedikert miljø med tre av bransjens beste ser vi på dette som en enestående sjanse til å kunne tilby utrolig spennende løsninger til markedsførere i en rekke bransjer, sier Horsberg,

Ideen til det nye byrået kom opprinnelig fra Bård Madsen, produktdirektør i Bas Kommunikasjon, og fra idé til handling har det ifølge byrået ikke gått lang tid.

- Vi erfarer at de færreste markedsførere har integrerte og virkelig automatiserte løsninger på sine datapunkter. De har ofte heller ikke en kommunikasjon tilpasset egenskapene og situasjonen sluttkunden er i. Det er som regel noe halvautomatisk, eller til og med helt manuelle løsninger. Mange martech-plattformer skal ha funksjonalitet for å understøtte kommunikasjon basert på datapunkter. Vi ser at dette ikke er effektivt nok. De blir ofte dårlige tilpasninger og mye skreddersøm som må til. Det betyr mange feilkilder, tidstap og man bruker ofte flere timer bare på et enkelt trinn i prosessen, sier Horsberg.