En av Europas ledende, uavhengige leverandører av digitale videoløsninger for publisister og annonsører, ShowHeroes Group, kjøper det nordiske mediehuset PlayAd Media Group.

Kjøpet av PlayAd Media Group er ShowHeroes Groups andre oppkjøp i 2021, og den fjerde avtalen totalt i selskapets historie.

Norgessjefen i PlayAd, Martin Weiby, gleder seg over kjøpet og sine nye eiere. Han tok over som sjef i februar i fjor.

- Nå blir vi del av et større selskap og dette blir veldig bra. Etterspørselen etter online video er stadig økende, og dette oppkjøpet vil åpne mange nye muligheter for oss og ikke minst våre samarbeidspartnere, sier Weiby til Kampanje.

- Du blir å fortsette som leder av det norske selskapet?

- Ja, absolutt. Vi har samarbeidet med ShowHeroes i flere år allerede. Vi kunne ikke bedt om en bedre partner å fortsette denne reisen sammen med. Jeg gleder meg å arbeide tett med våre nye eiere, sier han. 

Play Ad er en av få online videoannonseselskaper og nettverksselskap som har overlevd på markedet etter at både Specific Media, Webtraffic, Unruly og AOLs store videosatasing enten ble lagt ned eller forsvant fra det norske markedet.

Selger reklame for drøye 20 mill. i Norge
Det er heller ingen stor organisasjon i norske PlayAd. Totalt så jobber det fem personer i Norge med PlayAd, mens det totalt i selskapet, som er til stede alle nordiske land, jobber det rundt 50 personer. Selskapet hadde rundt 21 millioner kroner i omsetning på det norske markedet i 2020, mens den svenske delen var vesentlig større med en omsetning på over 57 millioner svenske kroner.

Grunnlegger og administrerende direktør i ShowHeroes Group, Ilhan Zengin, sier at oppkjøpet «åpner opp for en rekke nye muligheter for annonsører og samarbeidspartnere.»

- Vi er stolte av å kunne tilby det nordiske markedet vår semantiske matching-teknologi, kombinert med det største biblioteket av videoinnhold av høy kvalitet. Vi vil også kunne bidra med tilgang til en global etterspørsel etter lokaler annonseplasser hos nordiske publisister. Dette kompletterer PlayAds allerede sterke tilbud, og vil ytterligere styrke deres posisjon som markedsledende i Norden. I tillegg ser vi frem til å introdusere PlayAds løsninger for livestream og kapitalforvaltning i eksisterende markeder i løpet av de kommende månedene, sier Zengin.

- Deler de samme visjonene
Merkevaren PlayAd og deres produkter vil fortatt eksistere, og blir samtidig en del av ShowHeroes Groups portefølje av produkter og tjenester.

- Tidlig i prosessen med ShowHeroes Group ble det klart at vi delte de samme visjonene. Primært at begge selskapene brenner for lokale publisister. Både vi og ShowHeroes Group har med suksess bygget opp virksomhetene ved å kombinere adtech med videoinnhold og inntektsgenerering, noe som skaper et attraktivt tilbud for både publisister og annonsører, sier Lars Blomberg, styreformann og administrerende direktør, PlayAd Media Group.

Oppkjøpet av PlayAd Media Group betyr at ShowHeroes Group vil få en sterkere tilstedeværelse i Norden.  Oppkjøpet fører til at antall videovisninger vil vokse fra 2,5 milliarder til 2,8 milliarder hver måned og unike månedlige brukere i Europa vokser fra 192 millioner til nesten 220 millioner, heter det i en pressemelding.