I fjor la Unruly ned det norske kontoret - nå selger Rupert Murdoch tech-selskapet

Etter flere norske nyansettelser høsten 2018, styres butikken nå fra Sverige.

Publisert / Oppdater

Ragnhild Aarø Njie og Dag Robert Jerijervi

Rupert Murdochs News Corp uttalte i går at de har sagt ja til å selge det britiske video- og annonsetech-selskapet Unruly. Salget blir gjort til Israel-baserte selskapet Tremor International. Det skriver The Hollywood Reporter. 

Ifølge Hollywood Reporter vil News Corp eie 6,91 prosent av aksjene i Tremor etter salget, som ifølge nettstedet DigiDay tilsvarer 19 millioner dollar. Da News Corp betalte for kjøpet av Unruly for fire år siden skal de ha betalt 90 millioner dollar. 

- Salget av Unruly markerer et viktig steg i strategien vi har om å forenkle News Corp, samidig som vi forventer at det vil høste økonomiske forelder, sier Robert Thomson i News Corp i en uttalelse.

- Vi ser frem til bli partnere med Tremor og er takknemlige for Unruly og dets talentfulle team, som har hjulpet virksomhetene våre i Storbrittania, USA og Australia med å forbedre vår digitale reklame-ekspertise, sier Thomson videre. 

Har tømt det norske kontoret

Da Kampanje omtalte Unruly i Norge høsten 2018, hadde selskapet gjort flere nyansettelser.

På det meste jobbet det rundt fem stykker på kontoret i Oslo, men i løpet av 2019 sluttet samtlige ansatte og salget har etter det vært styrt fra Sverige etter det Kampanje kjenner til.

I desember ble det kjent at tidligere daglig leder i Norge, Mats Olavson, blir kundedirektør i Aller Media og Amedias nye dataselskap Diar.

Les mer: Henter tidligere Google-ansatte til Aller og Amedias nye dataselskap

Satser fra Sverige

PR- og markedssjef Jeanette Höfer i Unruly  bekrefter overfor Kampanje at det norske kontoret er lagt ned.

- Alle våre norske annonsører, publisister og kampanjer er nå styrt og koordinert fra vårt svenske kontor, skriver hun i en e-post, der hun forsikrer om at de fortsatt har «gassen i bånn» i Unruly.

- Det er ganske vanlig for selskaper i regionen å styre fra et hovedselskap i Sverige. Det er fornuftig å samle alle våre nordiske virksomheter under ett tak og strømlinjeforme prosessene våre. Mange av våre største kunder er i større grad tverrnordiske, så det gir mening for oss å betjene dem fra vår svenske hub, fortsetter Höfer.

Mikael Englund, kommersiell direktør i Unruly Nordics, sier til Kampanje at ambisjonene i Norge er vekst.

- I Norge så håper vi at virksomheten vår fortsetter å vokse i en ny form, og vi er inne i en fase der vi leter etter de rette folkene og organisasjonenen for det, skriver han i en e-post.

Unruly jobber i et marked preget av tøff konkurranse og der de største aktørene i dag er Youtube, Facebook og Snapchat – men også mindre aktører som PlayAd. Flere selskaper innenfor dette denne delen av det digitale annonsemarkedet har enten måtte avvikle sine virksomheter eller trekke seg ut av Norge, som henholdsvis Specific Media og AOL. Det er også grunn til å tro at nedskaleringen i antall ansatte har sammenheng med dagens salg av Unruly til Tremor, uten at Kampanje har fått dette bekreftet.

Har sluttet:

Slik så det norske kontoret ut i 2018. Fra venstre: Christoffer Bergh, Sturla Vangsnes, Caroline Ambjørnrød, Susanne Bystadhagen og Mats Olavson.

I fjor la Unruly ned det norske kontoret - nå selger Rupert Murdoch tech-selskapet