I går kom nyheten om at telecom-utfordreren Ice lanserer en ny og heldigital mobilmerkevare, NiceMobil. Designbyrået Bleed har vært partner i utviklingen av merkevaren og kundereisen, samt vært ansvarlig for visuell identitet, UX og UI.

- Det er virkelig en spennende lansering. NiceMobil representerer noe helt nytt på markedet, vi er nok verdens første heldigitale mobiloperatør, sier Beathe Stangeland Eide, merkevare- og markedssjef i Ice.

Markedsføringen av den nye merkevaren skal kun leve digitalt, sett bort ifra kjennskapsbyggende sponsorvignetter på TV.

Les også: Ice lanserer ny, heldigital mobilmerkevare

- Imponert over Bleed
Jannicken Lampe
, Creative Brand Manager i Ice, mener et heldigitalt produkt som NiceMobil stiller tydelige krav til design.

- Jeg er imponert over hvordan Bleed har løst oppgaven. For de har ikke bare måtte forholde seg til en brief på en ny merkevare, de har også gjennom hele prosessen måtte veie valgene opp mot hva Ice er i dag og hva Ice skal være i fremtiden, forteller Lampe.

- Vi er veldig fornøyde med både prosessen og resultatet, og vi gleder oss til å ta dette ut, fortsetter hun.

Det grafiske designbyrået Racecar har produsert animasjoner og film.

- Prosessen har vært morsom
I en pressemelding skriver telecom-utfordreren at det visuelle konseptet er basert på strategien om å skape en enkel, men tydelig merkevare og kundeopplevelse. Fargepalletten beholder hint av kobling til morselskapet, men skiller seg samtidig ut i telecom-segmentet.

- Ice krever mye av både seg selv og sine partnere, hvilket passer perfekt med kulturen i Bleed. Prosessen har vært morsom og vi er stolte av resultatet, sier Christoffer Nøkleby, daglig leder og partner i Bleed.

Videre i pressemeldingen står det at merkevarekarakteren «leker med estetikken fra mobilens barndom», samtidig som den gjør både kommunikasjonen og interaksjonen mer intuitiv og engasjerende. Målet er at designet skal bidra til å forsterke brukeropplevelsen, samt sikre oppmerksomhet og egenart på alle markedsføringsflater.

Teamet fra Ice består av Maria Mortensen, Beathe Stangeland Eide, Magnus Loennechen Skjelbek, Robertas Vilumas, Jannicken Lampe og Shiraz Abid. For Bleed har Svein Haakon Lia, Dan Anecito, Mónica Tomás, Clementine Rusten, Christoffer Nøkleby og Elisabeth Jahr Hilde utgjort teamet. Racecar sine ansvarlige er Anders Fabritius og Joseph Hodgson.